anonim59 14.03.06, 20:40 Czy tez wyczuwacie pod pachami takie male fasolki jakby? Normalnie to nie sa wyczuwalne ale jak dobrze wymacam to czuje takie jakby fasolki, tez tak macie? jak wygladaja powiekszone wezly chlonne pod pachami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opierzona Re: Pytanie 15.03.06, 00:24 Wszyscy chyba cie olali bo nie wiedza czy to dowcip czy nie. Tak to sa wezly chlonne. Tak maja ksztalt malych fasolek. Jesli sa powiekszone to maja ksztalt wielkich faolek. Jesli sa powiekszone zwykle przy dotyku bola. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 17.03.06, 18:13 I znowu musze sie prosic o odpowiedz :/ juz sam nie wiem czy sa powiekszone czy nie, raz piszecie tak a raz tak i niewiadomo,pisze po raz kolejny ze sa to male fasolki, przy normalnym dotyku nie czuje ich ale jak mocnieju przycisne to czuje, wiec sa powiekszone czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 15.03.06, 20:23 Czyli rozumiem ze kazdy ma takie "fasolki" pod pacha i jesli nie sa one duze i nie bola znaczy ze wezly nie sa powiekszone? Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 17.03.06, 10:47 Może ktoś mi odpowiedzieć? jak lekko dotykam to nic nie czuje, ale jak przycisne czuje takie kaby fasolki sa one male, tez takie macie? dodam ze mialem 2 meisiace temu morfologie i wszystko bylo w normie Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: Pytanie 17.03.06, 11:47 Wezły raczej nie powinny "wystawac", a jesli nie bola, to gorzej. Idz do lekarza zapytaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 17.03.06, 12:28 To ja juz nie wiem, raz piszecie ze to normalne raz ze nie, wszyscy co innego pisza, czytalem tez na stronach ze moga byc wyczuwalne.. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk2000-p1 Re: Pytanie 17.03.06, 12:49 WItam serdecznie.. Powiększone węzły chłonne mogą być wynikiem drobnej infekcji. Proponuję Ci jednak iść do lekarza i zrobić USG węzłów chłonnych i sprawdzić czy mają prawidłową echostrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 17.03.06, 13:12 Ok, ostatnie pytanie: Czyli jezeli wyczuwam przy mocnym nacisku pod pacha takei cos jak fasolka, to oznacza ze wezly sa powiekszone? Nie wiem czy to istotne ale biore od ponad 2 miesiecy prazol na zaladek bo podobno mam refluks Czasem niby boli mnie lekko pod pacha ale nie wiem czy to mi sie nie wydaje, do lekarza wstye sie znowu isc bo bylem pare razy z tym refluksem, wydaje mi sie troche dziwne zemam powiekszone wezly bo mam 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 17.03.06, 18:47 Znowu musze prosic sie o odpowiedz, jak juz pisalem sa to male jakby fasolki przesuwajace sie pod skora jak lekko naciskam nie czuje ich jak mocbno naciskam to czuje, macie tez tak, mam powiekszone wezly czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Pytanie 17.03.06, 19:04 Nie przejmuj się, ja też tak mam. Ostatnio wyczułam coś i się b. przestarszyłam. Przy okazji usg piersi zapytałam lekarza, co to jest, on sprawdził aparatem i wszystko było w porządku.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ula_a Re: Pytanie 17.03.06, 19:20 A naciskałeś MOCNO inne części swojego ciała, nie tylko "fasolki"? - nie? - no to naciśnij mocno - i co, boli?. Nie duś tak tych fasolek bez przerwy bo sobie krzywdę zrobisz i dopiero będzie problem!, po 3 dniach miętoszenia to już pewnie nie fasolki tylko orzechy włoskie, daj im odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim59 Re: Pytanie 21.03.06, 11:53 Poszedlem dzisiaj do lekarza.. i niezbyt sie ucieszylem, okazalo sie ze mam powiekszone pod pachami i na szyi, dostalem jakis antybiotyk i jezeli nie znikna to wtedy badania i pewnie wyjdzie cos.. Tym bardziej sie boje bo te wezly nie bola :( Odpowiedz Link Zgłoś
patryk2000-p1 Re: Pytanie 24.03.06, 22:57 Witaj Proponuję Ci abyś nie czekał...tylko zrobił USG węzłów chłonnych.Wykarze to czy są powiększone...a jeśli są to czy mają prawidłową echostrukturę. Drugim rozwiązaniem jest biopsja węzłów chłonnych Odpowiedz Link Zgłoś