Dodaj do ulubionych

zmęczone oko...

IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 06.12.02, 16:03
od czasu kiedy dostałem laserem w oko na premierze filmowej , stan jego uległ dziwnej zmianie.Nie stwierdzono
jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych ani pogorszenia wzroku choćby minimalnego.Żaden z 3 okulistów nie
stwierdził dokłądnie nic ale jest coś co mi przeszkadza.Taki dziwny nerwoból idący w szyję od oka i czas jego
zmęczenia.Już po 10 min przed kompem , świetlówką, tv czy książką po prostu łzawi i musze je zamykać.Nawet
duże dawki światła powodują ten stan.Muszę nosić okulary antyrefleksy bo jedynie one przynoszą ulge w tej
materii.Czy ktoś wie jak pomóc?
Jeśłi znaćie dobrego okulistę dajcie proszę namiar

pozdrawiam
tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: zmęczone oko... IP: *.usask.ca 06.12.02, 20:52
      Rzecza ktora bym ci radzil sprawdzic w pierwszej kolejnosci to zbornosc oczu.
      Twoje objawy moga bowiem sugerowac obecnosc tzw "leniwego oka" gdzie to jeden z
      miesni ocznych nie wykonuje prawidlowo swojej pracy. W tym zespole po kilku
      minutach pracy na kompie albo kilku minutach czytania jedno oka niejako odplywa
      i przestaje byc uzywane. Drugie dobre oko zaczyna wtedy robic za dwoje i
      dochodzi do podraznienia tego dobrego oka. Zasugeruj sprawdzenie czy masz
      leniwe oko swojemu okuliscie bo okulisci z jakichs nieznanych mi powodow prawie
      nigdy tego sami nie sprawdzaja z wlasnej woli.

Jezeli sie to potwierdzi, to nie bedzie to mialo najmniejszego zwiazku z twoim
      wypadkiem z laserem. Po prostu przypadkowa zbieznosc czasowa.
      Leczeniem jest specjalna gimnastyka miesni oczu, ktorej powinni nauczyc cie w
      poradni.
      • Gość: Artur Re: zmęczone oko... IP: *.ss.shawcable.net 08.12.02, 01:29
        Wlasciwie to przyszlo mi do glowy jeszcze jedno mozliwe wyjasnienie.
        Mozesz miec jakis drobny groczulek albo wlosek rosnacy w zlym miejscu pod gorna
        albo dolna powieka. Te wloski czasem trudno zobaczyc jezeli jestes blondynem.
        Przy czytaniu kiedy oko porusza sie szybko w prawo i w lewo dochodzi do
        podraznienia, ktore konczy sie swiatlowstretem i nadwrazliwoscia.
        Znowu musisz prosic okuliste o dobre obejrzenie obu powiek i sladow zadrapania
        na rogowce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka