Dodaj do ulubionych

co to jest Payroll ?

IP: *.server.ntli.net 28.02.06, 20:05
zwrocilem sie do bylego pracodawcy aby mi dal jakies potwierdzenie ile u
niego pracowalem i ile zarobilem(potrzebuje tych danych dla Inland Revenue bo
rozliczam sie za zeszly rok a nigdy tego wczesniej nie robilem wiec musze
dostarczyc temu urzedowi cala historie swojego zatrudnienia w UK z
poprzednich lat). A oni mi na to ze nie moga mi dac zadnego potwierdzenia
zarobkow bo nie bylem na ich PAYROLL.Co to znaczy? przeciez dostawalem
regularnie payslipy. Czyzby byly one fikcyjne?! czy pracodawca nie
odprowadzal podatkow od mojej osoby? czy mam nie wspominac o tej pracy w
Inland Rev? prosze o wszelkie rady zorientowanych
Obserwuj wątek
    • elaweybridge Re: co to jest Payroll ? 28.02.06, 20:21
      > zwrocilem sie do bylego pracodawcy aby mi dal jakies potwierdzenie ile u
      > niego pracowalem i ile zarobilem(potrzebuje tych danych dla Inland Revenue bo
      > rozliczam sie za zeszly rok a nigdy tego wczesniej nie robilem wiec musze
      > dostarczyc temu urzedowi cala historie swojego zatrudnienia w UK z
      > poprzednich lat).

to potwierdzenie nazywa sie P60.

> A oni mi na to ze nie moga mi dac zadnego potwierdzenia
      > zarobkow bo nie bylem na ich PAYROLL.

P60 mozesz dostac tylko i wylacznie od swojego pracodawcy, nie wczesniej niz po
      5 kwietnia. dane twojego pracodawcy znajdziesz na swoich payslipach, mozliwe ze
      zatrudniany byles przez agencje albo po prostu jakas galaz wyzej zajmuje sie
      payrollem tej firmy w ktoryej pracowales.
      • Gość: jw Re: co to jest Payroll ? IP: *.server.ntli.net 28.02.06, 22:41
        hmmm, piszesz: ...jakas galaz wyzej zajmuje sie payrollem tej firmy... to zwrot
        ktory nic nie mowi -ja wlasnie chcialbym wyjasnienia co to payroll, co znaczy
        byc na payrollu , co znaczy "zajmuje sie payrollem"... dzieki i pozdr
        • Gość: qwer Re: co to jest Payroll ? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 28.02.06, 23:02
          zajmuje sie ksiegowoscia...
          • Gość: pit Re: co to jest Payroll ? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.02.06, 23:40
            a dokladniej taki dzial plac.
      • Gość: emsi Re: co to jest Payroll ? IP: *.server.ntli.net 01.03.06, 10:37
        oczywiscie pytalem o P60(nie o ten z biezacego roku, bo on bedzie dopiero po 5
        kwietnia,ale z lat poprzednich) a oni mi na to ze nie moge nic takiego dostac
        bo nie bylem na payroll. a byla firma to mala agencja wiec nie ma mowy ze
        payrollem zajmuje sie inna galaz tej firmy. musze tez nadmienic ze szef agencji
        to moj dawny znajomy ktory wiedzial ze w tamtym okresie nie mialem aktualnej
        wizy wiec chyba dla wlasnego bezpieczenstwa lub wygody nie wciagal mnie na swoj
        payroll. zawsze tez powtarzal ze bardzo duzo mi pomaga...dostawalem normalnie
        payslipy wiec az do teraz niczego sie nie domyslalem. czy powinienem o tym
        wszystkim poinformowac Inland Revenue? czy nie wejde w jeszcze gorsze bagno?
      • Gość: jurand Re: co to jest Payroll ? IP: 83.71.176.* 02.03.06, 21:54
        P60 mozesz dostac tylko i wylacznie od swojego pracodawcy, nie wczesniej niz po
        5 kwietnia

skad wzielas to 5 kwietnia i wytlumacz mi czemu dostalem p60 jakies 2 tyg temu ?
    • robak.rawback Re: co to jest Payroll ? 28.02.06, 23:52

payroll - lista płac;
      (sum of money) wysokość wypłat z tytułu zarobków;
      (employees collectively) zatrudnieni ;
      to be on a company's payroll być zatrudnionym przez (jakieś) przedsiębiorstwo;
      to take sb off the payroll zwolnić kogoś z pracy;
      the company has a payroll of 500 przedsiębiorstwo zatrudnia pięćset osób
      • elaweybridge Re: co to jest Payroll ? 01.03.06, 10:34
        slownik rulez. :)
    • Gość: emsi Re: co to jest Payroll ? IP: *.server.ntli.net 02.03.06, 18:52
      dzieki za wyjasnienie pojecia payroll. teraz prosze o rady co dalej robic, bo
      dzis dzwonilem do szefa tej firmy, jest wkurzony i tlumaczy mi ze nie bylem u
      niego w firmie na paroll bo w tamtym okresie nie mialem aktualnej wizy i on mi
      w ten sposob "pomagal" dajac prace ale nie wciagajac na paroll. wyglada to na
      niezly przekret, jestem zszokowany i nie wiem czy powinienem wspominac o tej
      pracy w Inland Revenue. co o tym myslicie??
    • hathor5 Re: co to jest Payroll ? 20.12.16, 10:45
      Payroll www.unit4.com/pl/payroll są to usługi oferowane firmom, które chcą pomocy w realizacji pobocznych celów biznesowych. W skład tych usług wchodzi przede wszystkim naliczanie wynagrodzeń i płac. Tego typu rozwiązanie w sposób profesjonalny i skuteczny, za niskie pieniądze odciąża przedsiębiorstwa od procesów powtarzalnych. Dzięki czemu można przeznaczyć czas na realizację celów głównych organizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka