hwer 30.03.06, 09:02 witam, wczoraj moja żona miała zabieg laparoskopii, proszę o kilka porad w zakresie diety oraz jak długo ją stosować. Czy są jakieś zalecenia medyczne? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur.kalinski Re: Woreczek żółciowy - dieta 31.03.06, 15:08 Odsyłam do wątku o tej tematyce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=35157586&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lusleo Re: Woreczek żółciowy - dieta 31.03.06, 20:20 Ja z wlasnego doswiadczenia i zalecen pielegniarek w szpitalu, w ktorym mialam operacje moge powiedziec, ze juz dwa tygodnie po zabiega trzeba rozszerzac zakres przyjmowanych pokarmow, w niewielkich ilosciach zaczac probowac wszystko i obserwowac organizm, jak pojawia sia wzdecia, niewielki bol w okolicach wycietego pecherzyka to z danym pokarmem trzeba sie jeszcze troszke wstrzymac, ja jestem 2 miesiace po operacji i jem juz wszystko, nawet czekolade, surowe owoce w dosc sporych ilosciach:) Pozdrawiam serdecznie i zycze Pana zonie szybkiego powrotu do jedzenia wszystkich smakolykow. Odpowiedz Link Zgłoś