kate731 17.04.06, 15:38 witam:)przy wzroście 171 cm.ważę 54 kg.według różnych obliczeń wynika ,że jest to stanowczo na niska waga,a dieta na " tłusto i dużo" nei sprawdza sie...prosze podać mi przykładowy jadłospis ,który pomogłby mi przytyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eviy Re: katarzyna 17.04.06, 16:58 kate731 napisała: > witam:)przy wzroście 171 cm.ważę 54 kg.według różnych obliczeń wynika ,że > jest to stanowczo na niska waga,a dieta na " tłusto i dużo" nei sprawdza > sie...prosze podać mi przykładowy jadłospis ,który pomogłby mi przytyć. Hej, polecam ci preparaty Nutridrink z apteki-to takie jakby mleczne koktajle wysokoenergetyczne, witaminowe itp. Są naprawdę bardzo smaczne i sprawdzają się, ale niestety są dość drogie... Jeśli nie dysponujesz akurat odpowiednią gotówką to w każdym razie pomocna moze byc rada zeby jesc często (np. 6 razy dziennie) niewielkie porcje. Łatwiej jest wtedy zjesc wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
megris Re: katarzyna 17.04.06, 17:40 Kate przede wszystkim mam pytanie:czychcesz przytyć tylko dlatego ,ze wskazźniki pokazują Twoją niedowagę? Jeśli nie masz problemów z odzywianiem ,czy jakichkolwiek kłopotów zdrowotnych wynikających z takiej wagi jaką masz i dobrze się czujesz ze swoim wygladem to myślę ,że nie musisz na siłe zwiększać wagi.Najlepiej abyś jadła to co Ci smakuje . Aby przytyc powinnaś dostarczyć dziennie około 3tys kcal. Moze prowadź sobie dzienniczek -jeśli jest to konieczne. Jednak tk jak napisałam -najwaźniejsze to jedz ze smakiem i słuchaj swojego organizmu.Nic na siłe lub tylko dlatego ,ze jakies tam cyferki wskazują niedowagę. Twoje samopoczucie jest najważniejsze . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś