Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 27.12.02, 19:00 Chodzi pewnie o chorobe Peyronnie, prawda? Wrzuc to nazwisko do wyszukiwarki. np: www.medhelp.org/perl6/urology/archive/3140.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:00 Dziękuję chociaż myślałem, że odezwie się ktoś z praktyką. Lekarze lub pacjenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.146-136-217.adsl.skynet.be 28.12.02, 11:18 Gość portalu: borand1 napisał(a): > Dziękuję chociaż myślałem, że odezwie się ktoś z praktyką. Lekarze lub pacjenci > . Mysle, ze aby tak bylo, powinienes raczej zadac pytanie bardziej konkretne niz "czy ktos cos wie?". Ja cos tam wiem, ale nie bede pisal wypracowania, wiec odeslalem Cie do linkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:49 Tak się składa, że umiem bardzo dobrze posługiwać się wyszukiwarkami, znam też na tyle język angielski by poradzić sobie z ogólnymi opisami medycznymi i znalazłem trochę informacji. Ale nie ma polskich stron, brakuje szczegółów np. takich gdzie w Polsce i czy w ogóle można się skutecznie leczyć a także liczyłem na opinie osób, które mają doświadczenie lekarzy lub pacjentów. W tym sensie trudno zadać bardzo szczegółowe i konkretne pytanie. Tym nie mniej dziękuję za przeczytanie mojego zapytania i przepraszam za ewentualny dyskomfort wywołany brakiem precyzji pytania. Spotkałem się np. z reklamą metody masażu, która ma usunąć ten problem, dając jeszcze inne korzyści :) ale też na jakiej stronie amerykańskiej informację, że to nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.146-136-217.adsl.skynet.be 28.12.02, 12:22 No widzisz, jak Cie pociagnac za jezyk, to okaze sie, ze jednak masz calkiem konkretne pytania. :-) Coz, wiec pewnie doszedles do podobnych wynikow jak ja. Przyczyna choroby jest nieznana i roznych metod probowano z roznym skutkiem, byc moze sensowna jest interwencja chirurgiczna. Choroba moze wystepowac rodzinnie i jest jakos powiazana z podobnymi miejscowymi chorobami tkanki lacznej: choroba Dupuytrena i choroba Ledderhose. Gdybys chcial poszukac jakiejs metody samoleczenia, moze te beda Ci pomocne. O kontaktach w Polsce malo wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 14:16 Dziękuję. Jesteś OK. Odpowiedz Link Zgłoś