Dodaj do ulubionych

Choroba Pejrona

27.12.02, 16:44
Czy ktoś coś wie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 27.12.02, 19:00
      Chodzi pewnie o chorobe Peyronnie, prawda?

Wrzuc to nazwisko do wyszukiwarki.

np: www.medhelp.org/perl6/urology/archive/3140.html
      • Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:00
        Dziękuję chociaż myślałem, że odezwie się ktoś z praktyką. Lekarze lub pacjenci.
        • Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.146-136-217.adsl.skynet.be 28.12.02, 11:18
          Gość portalu: borand1 napisał(a):

> Dziękuję chociaż myślałem, że odezwie się ktoś z praktyką. Lekarze lub pacjenci
          > .

Mysle, ze aby tak bylo, powinienes raczej zadac pytanie bardziej konkretne niz "czy ktos cos wie?". Ja cos tam wiem, ale nie bede pisal wypracowania, wiec odeslalem Cie do linkow.
          • Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:49
            Tak się składa, że umiem bardzo dobrze posługiwać się wyszukiwarkami, znam też
            na tyle język angielski by poradzić sobie z ogólnymi opisami medycznymi i
            znalazłem trochę informacji. Ale nie ma polskich stron, brakuje szczegółów np.
            takich gdzie w Polsce i czy w ogóle można się skutecznie leczyć a także liczyłem
            na opinie osób, które mają doświadczenie lekarzy lub pacjentów.
            W tym sensie trudno zadać bardzo szczegółowe i konkretne pytanie.
            Tym nie mniej dziękuję za przeczytanie mojego zapytania i przepraszam za
            ewentualny dyskomfort wywołany brakiem precyzji pytania.
            Spotkałem się np. z reklamą metody masażu, która ma usunąć ten problem, dając
            jeszcze inne korzyści :) ale też na jakiej stronie amerykańskiej informację, że
            to nic nie daje.
            • Gość: Doki Re: Choroba Pejrona IP: *.146-136-217.adsl.skynet.be 28.12.02, 12:22
              No widzisz, jak Cie pociagnac za jezyk, to okaze sie, ze jednak masz calkiem konkretne pytania. :-)

Coz, wiec pewnie doszedles do podobnych wynikow jak ja. Przyczyna choroby jest nieznana i roznych metod probowano z roznym skutkiem, byc moze sensowna jest interwencja chirurgiczna.
              Choroba moze wystepowac rodzinnie i jest jakos powiazana z podobnymi miejscowymi chorobami tkanki lacznej: choroba Dupuytrena i choroba Ledderhose. Gdybys chcial poszukac jakiejs metody samoleczenia, moze te beda Ci pomocne.
              O kontaktach w Polsce malo wiem.
              • Gość: borand1 Re: Choroba Pejrona IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 14:16
                Dziękuję. Jesteś OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka