Dodaj do ulubionych

kawa+mleko

04.05.06, 16:01
Jak piję kawę (rozpuszczalną zwykłą np.: Nescafe lub zbożową np.: Inkę)
czarną lub z dodatkiem śmietanki (takiej jednorazowej, małej, 10g) to czuję
się dobrze (brak sensacji żołądkowych: wzdęć, bólów brzucha itp.). Jak piję
kawę z mlekiem (np.: pół na pół) to odrazu źle się czuję. Muszę nadmienić, że
trawię laktozę i nie jestem uczulona na mleku - piję je i czuję się
normalnie? Czy połączenie kawy z mlekiem może powodować wzdęcia?
Obserwuj wątek
    • amelia49 Re: kawa+mleko 21.05.06, 11:27
      kawa z mlekaiem to zabójcze połaczenie , niestety, dobrze smakuje, ale niektorzy
      nie toleruja taiego polaczenia.moze powodowac ona wzdęcia, a nawet kucia
      serca.niestety ja tez mam ten problem.radze ograniczas spopzywanie kawy z mlekiem.
    • rebella Re: kawa+mleko 21.05.06, 11:56
      podobno ludzie dorśli nie mają jakiegos tam enzymu do trawienia mleka, być może
      stąd masz takie problemy.
      Ja z kolei w ogóle nie mogę wypic kawy czarnej, bez mleka, bo mi po niej
      niedobrze.
      • anka786 Re: kawa+mleko 21.05.06, 12:33
        mieszkam w kraju w ktorym prawie kazdy pije rano mleko z kawa(wiecej mleka niz
        kawy)wiec to nie moze byc szkodliwe!masz cos moze w watroba,moze przeszlas
        zoltaczke?
        • nitca Re: kawa+mleko 21.05.06, 12:51
          W Hiszpanii codziennie wypijalam kawe z mlekiem i czulam sie swietnie, we
          Francji rowniez nie mialam zadnych dolegliwosci, a w Polsce kawa z mlekiem mi
          wyraznie nie sluzy. Nie wiem na czym polega roznica, ale z pewnoscia jakas jest.
          • nowa16 Re: kawa+mleko 21.05.06, 14:18
            Dzięki za odpowiedzi. Jeśli chodzi o zdrowie to wątrobę mam w porządku, nie
            chorowałam na żółtaczkę, a mleko trawię bez problemu, ciepłe, mogę pić litrami
            i jest ok. Więc chyba coś z tym połączeniem musi być nie tak. Jak wypijam kawę
            z dodatkiem śmietanki to jest ok.
            • dziunia2b Re: kawa+mleko 21.05.06, 15:28
              Może to zależy od % mleka,Ja od roku tez pije kawe prawdziwą z mlekiem 3,2% i
              nic mi nie jst ale również moge zjeśc jabłka i popic wodą lub mlekiem i też mi
              nic nie jest.To wszystko zalezy od przyzwycajenia i stanu żołądka /tak
              ogólnie. ?
    • olka981 Re: kawa+mleko 22.05.06, 08:20
      ja tez pilam kawe z mlekiem ale zawsze mnie ssalo w zaladku i postanowilam nie
      pic kawy a jak juz to czarna i duzo lepiej sie czuje i cera mi sie poprawila
      takze cos jest w tym mleku
      • elzunia25 Re: kawa+mleko 22.05.06, 17:03
        mleko jest wogole niezdrowe,zreszta kazdy ma swoja teorie..w kazdym razie w
        połaczeniu z kawą, nie jest dobre.słyszałam o kobiecie, ktora miała po kawie z
        mlekiem kłucia w sercu..myslala ze to zawal, jak sie okazało, żoładek jej nie
        trawił kjawy z mlekiem istad takie bole..ja tez zle reaguje na takie
        połaczenie..staram sie wiec pić czarna kawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka