09.05.06, 20:43
czy któraś z czytelniczek bierze moze tabletki antykoncepcyjne cilest i czy
ma jakieś po nich skutki uboczne a tak na marginesie słyszałam że po
tabletkach antykoncepcyjnych moze się zbierać woda w mózgu która utrudnia nam
normalne funkcjonowanie tak jak np zmęczenie itp czy ktoś coś wie na ten
temat jeśli tak to prosze o informacje
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: cilest 09.05.06, 23:56
      nicole709 napisała:

> a tak na marginesie słyszałam że po
      > tabletkach antykoncepcyjnych moze się zbierać woda w mózgu która utrudnia nam
      > normalne funkcjonowanie tak jak np zmęczenie itp czy ktoś coś wie na ten
      > temat jeśli tak to prosze o informacje

A ja słyszałem, że od onanizmu usycha ręka. Ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe
      informacje ?

S.
      • sylwia.la Re: cilest 10.05.06, 15:29
        hej! ja bralam cilest.w pierwszym miesiacu czulam sie super!a w drugim drawmat!
        przytylam jak cholera.mialam zaparcia ponad tydzien przez ktore trafilm do
        szpitala,piersi mnie strasznie bolaly tak ze nie spalam na brzuchu,brzuch mnie
        bolal strasznie...odstawilam tabletki i wszystko wrocilo do normy(tylko
        ostatnio okazalo sie ze mam cos z zoladkiem(nie potwierdzone ze to od cilestu)
        jestem w trakcie brania lekow zeby"wyregulowac" zoladek.tak ze ja NIE POLECAM!
        ale moze ja mialm pecha.kolezanka bierze yasmin i czuje sie super:)
        • lida82 Re: cilest 10.05.06, 21:50
          a ja biore od dwoch lat i ani nie przytylam ani woda mi sie nie zebrala:)jestem
          z nich zadowolona i polecam jak ktos nie planuje jeszcze potomstwa sa
          skuteczne:)pozdrawiam
    • edytka_73 Re: cilest 10.05.06, 22:00
      Brałam przez 2 cykle. To było 60 dni ciągłych plamień i bólu piersi.
    • mukowiscydoza Re: cilest 11.05.06, 12:32
      na mnie cilest dzialal swietnie. zadnych skutkow ubocznych. zero tycia, zero
      spadku libido, samopoczucie super. co do wody w mozgu - to jakas bzdura.
    • mukowiscydoza Re: cilest 11.05.06, 12:37
      aha, teraz nie biore ze wzgledow zdrowotnych - zadne hormony nie sa wskazane.
      zaluje ogromnie, bo to duzy komfort i bezpieczenstwo. rok brania cilestu byl
      najmniej uciazliwym dolegliwosciowo rokiem odkad zaczelam miec okres (czyli od
      dawna;-) ). zero dziwnych nastrojow, zero bolesnych miesiaczek ( a wczsniej
      koszmarne bole ), wszystko w najlepszym porzadk. jedyny minus byl po odstawieniu
      - totalna rozsypka psychiczna, jak sie okazalo z powodu gwaltownego spadku
      poziomu estrogenow i progesteronu, utrzymywanego wysoko sztucznie przez pigulki
      przez dlugi czas.
    • ahkoscian Re: cilest 11.05.06, 14:27
      biore, bo musze (zdrowotnie)...czuje sie w porzadku, nie przytylam, piersi w
      normie, miesiaczki regularne, bez zadnych plamien...
      po 2 latach brania - odstawilam na 2 miesiace (zdrowotnie) i wtedy to byla
      katastrofa - nie moglam sie pozbierac psychicznie a jajniki oszalaly
      (zdrowotnie) i wrocilam...
      jak tu zachodzic w ciaze? (pytanie retoryczne :))
      A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka