aguska10 15.05.06, 11:41 Witam, mam podniesiony cholesterol 250 , trójglicerydy w normie, LDL 170, HDL 50, prosze o pomoc jak go obniżyc, nie mogę brać leków , gdyż karmię piersią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ali57 Re: cholesterol proszę o POMOC 16.05.06, 01:32 aguska10 napisała: > Witam, mam podniesiony cholesterol 250 , trójglicerydy w normie, LDL 170, HDL > 50, prosze o pomoc jak go obniżyc, nie mogę brać leków , gdyż karmię piersią. > Pozdrawiam trójglicerydy w normie ??? ile???? jeśli poniżej 100 to jest super!!!!!!!! nie panikuj z tym cholesterolem Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: cholesterol proszę o POMOC 16.05.06, 03:43 Sa lekarze ktorzy twierdza ze cholesterol nie jest wcale taki zly jak go wszyscy maluja .Ja bym sie tym nie przejmowal .Jesli znasz angielski ,poczytaj sobie Rosedale diet , albo Mercola optimal diet . Na dodatek ci lekarze maja wyniki w swojej pracy i mowia do rzeczy ,prosto i sensownie . Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_dabrowska Re: cholesterol proszę o POMOC 16.05.06, 15:45 W zasadzie wyniki tych badań mieszczą się w normie, choć są to już wartości graniczne, mimo to radzę zachować spokój, nic złego się jeszcze nie dzieje. W Twoim przypadku wskazany jest regularny monitoring (raz w roku) poziomu cholesterolu we krwi. Poza tym jeśli będziesz stosować się do zaleceń racjonalnego modelu odżywiania (unikaj szczególnie produktów bogatych w tłuszcze zwierzęce), a jest to szczególnie ważne w trakcie karmienia piersią, to wszystko będzie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: cholesterol proszę o POMOC 16.05.06, 21:45 barbara_dabrowska napisała: > Poza tym jeśli będziesz stosować się do zaleceń racjonalnego modelu odżywiania > (unikaj szczególnie produktów bogatych w tłuszcze zwierzęce), a jest to > szczególnie ważne w trakcie karmienia piersią, to wszystko będzie w porządku. proszę nie wciskać ciemnoty o szkodliwości tłuszczy do których organizm człowieka jest przystosowany , i nadmiar wydala natomiast nadmierne spożywanie węglowodanów napewno zdrowe nie jest poczytać prosze wątki o węglowodanach i tłuszczach na tej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: cholesterol proszę o POMOC 16.05.06, 22:08 ali57 napisał: > proszę nie wciskać ciemnoty o szkodliwości tłuszczy > do których organizm człowieka jest przystosowany , i nadmiar wydala > natomiast nadmierne spożywanie węglowodanów napewno zdrowe nie jest .>>>.............. prosze nie wciskać ciemnoty z tzw bractwa optymalnych weglowodany to podstawa piramidy zdrowego żywienia chodzi o oczywiście o weglowodany złozone i z produktow mozliwie jak najmniej rafinowanych i przetworzonych Odpowiedz Link Zgłoś
rozbef Re: cholesterol proszę o POMOC 17.05.06, 10:49 Wiem po "testach" na własnym organiżmie,że gdy jadłem "normalnie" tzn zgodnie z piramidą żywienia cholesterol miałem na poziomie 280-300. Gdy mocno ograniczyłem węglowodany (nie całkiem) wynik oscylował w okolicy 240. Tak więc brumbaku absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Ps . nie jestem optymalny Odpowiedz Link Zgłoś