black.pearl 15.05.06, 18:12 Od 3 dni biore te tabletki i mam straszne kolatania serca,zmniejszylam nawt dawke ale nie przechodzi,boje sie,czy powinnam odstawić??? Cy przejdzie gdy organizm sie przyzwyczai??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruba11 Re: Therm Line II - kolatania serca -boje sie hel 16.05.06, 13:24 Czytałam ,że tabletki bierze się tylko jedną rano i wieczorem, może bierzesz więcej?? Po lekturze o tych wszystkich cudownych środkach,myślę ,że one wszystkie wywołują podobne skutki jak np. kołatanie serca, napady gorąca itd. A są chociaż jakieś efekty chudnięcia z tych tabletek?? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_dabrowska Re: Therm Line II - kolatania serca -boje sie hel 16.05.06, 15:24 Kołatanie serca, nadmierna drażliwość i trzęsące się ręce są typowym objawem ubocznym stosowania tego preparatu. Wynikają one z silnie pobudzających układ krwionośny właściwości kofeiny i synefryny. Po pewnym czasie stosowania tych substancji opisane przez Ciebie objawy znikną, ale niestety będzie to wynikało ze zwiększenia tolerancji organizmu, co oznacza, że aby osiągnąć podobne działanie do tego, jakie miało miejsce na początku należałoby zwiększyć dawkę. Należy przy tym podkreślić, iż zarówno kofeina jak i synefryna mogą powodować uzależnienie przy długotrwałym stosowaniu. Reakcja na preparaty termogeniczne zawierające w sobie substancje takie jak kofeina czy synefryna bywa różna, jedni odczuwają działanie jako przyjemnie pobudzające, inni zaś są mocno zaniepokojeni. Według mnie wyznacznikiem stosowania powinno być Twoje samopoczucie, bo skoro czujesz się źle to wyraźny znak, że należałoby zrezygnować z tego preparatu. Jestem zwolenniczką stosowania termogeników tylko przed treningiem (pod warunkiem, że czujemy się po nich dobrze), kiedy to rzeczywiście mogą nasilić spalanie tkanki tłuszczowej. Regularne stosowanie tych preparatów prowadzi do zwiększenia tolerancji na ich działanie i w ten sposób zamyka się błędne koło. Jeszcze jedno: jeśli decydujecie się na termogeniki pamiętajcie proszę, że należy je stosować najpóźniej do godziny 14-15. W przeciwnym wypadku kłopoty ze snem murowane! Odpowiedz Link Zgłoś