snautus 07.06.06, 16:58 Od kilku miesięcy odczuwam bardzo nieprzyjemne mrowienie prawej nogi nad kolanem. Pojawia się zawsze kiedy leże na plecach oraz kiedy siedzę pochylony do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opierzona Re: mrowienie nogi 07.06.06, 18:56 A bola cie czasem ramiona lub szyja po tej stronie? Opierzon Odpowiedz Link Zgłoś
snautus Re: mrowienie nogi 07.06.06, 19:00 Właściwie nie. Zauważyłem że jeśli leże na plecach i wygne plecy to mrowienie ustaje. Może to ma coś wspólnego z kręgosłupem? Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: mrowienie nogi 07.06.06, 19:06 Ile masz lat? Masz jakies problemy z kregoslupem ledzwiowym (albo/i przebyte urazy itp.)? To jest tylko mrowienie? Opierzon Odpowiedz Link Zgłoś
snautus Re: mrowienie nogi 07.06.06, 19:10 Mam 29 lat. Nigdy nie miałem problemów z kręgosłupem. Mrowienie cierpnięcie i właściwie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: mrowienie nogi 07.06.06, 19:51 To mrowienie jest nad samym kolanem czy troche w bok? Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: mrowienie nogi 07.06.06, 20:15 przyczyna moze byc kregoslup,ale mozliwe ,ze masz za malo potasu lub magnezu we krwi.Kup sobie w aptece Aspargin,jest bez recepty.Jest to polaczenie magnezu z potasem,warto sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
snautus Re: mrowienie nogi 08.06.06, 07:15 Mrowienie jest tylko na odcinku zaraz nad kolanem do ok 20 cm nad nim i tylko z przodu nie z boku. A jeszcze apropos kręgosłupa w części lędźwiowej to co prawda nie odczuwam tam bólu, ale coś jakby "zmęczenie" ( nie wiem jak to inaczej nazwać). Poza tym właśnie wygięcie kręgosłupa w tej części do przodu powoduje ustąpienie mrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: mrowienie nogi 08.06.06, 09:58 Znajdz jakiegos dobrego terapeute manualnego. To moze byc zablokowanie ktoregos segmentu kregoslupa w stawach miedzywyrostkowych (poziom L2-L3). Chodz dziwnie ze to tylko to miejsce... wiec jeszcze pare pytan Siedzisz czasem dlugo ze skrecona glowa w jedna strone? (np. przy komputerze gdzie ekran masz z boku a nie przed soba?) Czy w miare szybkim chodzie boli cie przednia czesc podudzia (goleni)? Opierzon Odpowiedz Link Zgłoś
snautus Re: mrowienie nogi 08.06.06, 11:35 Generalnie dużo pracuje przy komputerach i zdarza mi się siedziec z lekko skręconą głową w prawą stronę ale nie jakoś często. Co do bólu podudzia to nie zauważyłem nic takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
opierzona Re: mrowienie nogi 08.06.06, 23:50 Zajdz do terapeuty manualnego tak czy siak. Nich sprawdzi czy przypadkiem mięsien krawiecki nie ma zwiekszonego napiecia. Przez niego przebijaja sie nerwy zaopatrujaca ta okolice. Moze to od tego a moze od kregoslupa. A i tak przydalo by ci sie troche wiecej ruchu... Przed komputerem siedz prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
rollingstones Re: mrowienie nogi 08.06.06, 12:15 Chodz dziwnie ze to tylko to miejsce... > a dlaczego dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
cyriax Re: mrowienie nogi 08.06.06, 21:00 Jeśli nigdy nie miałeś problemu z kręgosłupem to właśnie go masz-niestety to zasługa Twojej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś