Dodaj do ulubionych

ciemny paznokieć

21.06.06, 23:48
Mój problem to ciemna plama na paznokciu dużego palca u nogi. Jest to najprawdopodobniej efekt zbyt intensywnej gry w piłkę nożną. Uderzenia twardą piłką oraz liczne kopnięcia przez rywali spowodowały wyciek krwi pod paznokciem, który teraz jawi się w postaci fioletowej plamy. Zastanawiam się, czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego nieestetycznego śladu.

Kiedyś miałem już podobny problem (również spowodowany kopnięciem, które zamiast w piłkę trafiło w moją stopę), ale nie podjąłem żadnych działań w celu jego zwalczenia. Ślad przesuwał się wraz ze wzrostem paznokcia, aż w końcu zniknął zupełnie, ale trwało to bardzo długo. Tym razem nie chcę czekać. Czy powinienem stosować jakieś maści, okłady, czy może jeszcze coś innego? Jak się tego pozbyć?
Obserwuj wątek
    • rollingstones Re: ciemny paznokieć 22.06.06, 13:21
      niestety musisz czekac az paznokiec przerosnie - nie trac forsy na masci,
      paznokcie sa za grube zeby jakakolwiek masc spenetrowala.

nie martw sie - facetom slady po kontuzjach dodaja tylko uroku, chyba ze
      bedziesz modelowal klapki dla zurnala mody :-))
      • bycku Re: ciemny paznokieć 22.06.06, 14:02
        Dzięki za słowa otuchy. :) Mimo wszystko chciałbym żeby ślad zniknął w miarę szybko - niby nic strasznego ale krępuje mnie trochę na basenie.

Najgorsze jest to, że dopiero co pozbyłem się poprzedniego śladu. :/ Cóż... historia lubi się powtarzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka