artemika 22.06.06, 11:58 włoscy myje co 2 dni, nie mam łupiezu,ale zawsze po 2 dniach <nigdy wiecej, a ni mniej> zaczyna mnie potwornie swedziec skora głowy,..co to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: Swędząca skóra głowy 22.06.06, 13:45 A masz tłuste włosy. Bo jeżeli tak to mogą to być początki łojotokowego zapalenia skóry. Wtedy należy myć głowę 1-2 razy w ygodniu szamponem Nizoral lub Nizax (polski odpowiednik). A swoją drogą przy tłustych włosach dobrze jest myć głowę codziennie łagodnym szamponem. Odpowiedz Link Zgłoś
liliuszek Re: Swędząca skóra głowy 22.06.06, 13:55 ja polecam szampon leczniczy POLYTAR AF.mialam podobny problem co ty ale zaczelam uzywac tego szamponu i efekty sa super.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r do Kreta24 22.06.06, 21:07 Które szampony można zaliczyć do łagodnych, w jaki sposób je rozpoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: do Kreta24 22.06.06, 21:36 o tym sie dowiaduje najczesciej po tym ,czy dostanie sie lupiez czy nie pozatym to co dla kogos jest lagodne dla koos innego mize byc przyczyna lupiezu Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: do Kreta24 22.06.06, 22:40 Łagodne są przeźroczyste i zwykle dostępne w aptekach: drozsze np. Pregaine, Frederm Ph balance czy Seba-med oraz polskie Saponics firmy Framona, Fitomed z mydlnicy, szampon lniany Polleny Eva. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: do Kreta24 22.06.06, 22:47 Dziekuję serdecznie za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
artemika Re: do Kreta24 23.06.06, 09:53 nie mam raczej tłustych włosow, zreszta trudno mi to stwierzic, bo sa tak zniszczone ,od rozjaśniania,ze sa po tym zabiegu strasznie suche.. Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: do Kreta24 23.06.06, 13:23 Jeżeli włosy masz zniszczone to spróbuj szamponu i odżywki Olej Rycynowy firmy Ziaja (tanie i nawet dobre). Skórę głowy możesz myć nawilżającym szamponem Novozoral co 3-4 dni. (1 saszetka zq 3 zł - podziel na 2#razy). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Swędząca skóra głowy 24.06.06, 07:14 > A masz tłuste włosy. Bo jeżeli tak to mogą to być początki łojotokowego > zapalenia skóry. Łojotokowe zapalenie skóry nie wystepuje tylko przy tłustych włosach. Równie częsta (o ile nie częstsza) jest wersja z suchymi włosami, bardzo suchą skórą głowy i czymś co wygląda ak bardzo suchy, w dużych płatkach łupiez głowy. Z tym, że ten łupież suchy nie wystepuje zazwyczaj na całej głowie (przynajmniej w początkowym stadium) a głównie na obrzeżach, na granicy skóry owłosionej i nieowłosionej. Czyli na styku włosow i gładkiej skóry, przy skroniach, przy czole, przy brwiach. I bywa to bardzo syuche. Nazwa łojotokowe zapalenie skóry jest dosyć myląca... Odpowiedz Link Zgłoś