Dodaj do ulubionych

Swędząca skóra głowy

22.06.06, 11:58
włoscy myje co 2 dni, nie mam łupiezu,ale zawsze po 2 dniach <nigdy wiecej, a
ni mniej> zaczyna mnie potwornie swedziec skora głowy,..co to??
Obserwuj wątek
    • kret24 Re: Swędząca skóra głowy 22.06.06, 13:45
      A masz tłuste włosy. Bo jeżeli tak to mogą to być początki łojotokowego
      zapalenia skóry. Wtedy należy myć głowę 1-2 razy w ygodniu szamponem Nizoral
      lub Nizax (polski odpowiednik). A swoją drogą przy tłustych włosach dobrze jest
      myć głowę codziennie łagodnym szamponem.
      • liliuszek Re: Swędząca skóra głowy 22.06.06, 13:55
        ja polecam szampon leczniczy POLYTAR AF.mialam podobny problem co ty ale
        zaczelam uzywac tego szamponu i efekty sa super.pozdrawiam
      • jadwiga_r do Kreta24 22.06.06, 21:07
        Które szampony można zaliczyć do łagodnych, w jaki sposób je rozpoznać?
        • tygrysio_misio Re: do Kreta24 22.06.06, 21:36
          o tym sie dowiaduje najczesciej po tym ,czy dostanie sie lupiez czy nie

pozatym to co dla kogos jest lagodne dla koos innego mize byc przyczyna lupiezu
          • kret24 Re: do Kreta24 22.06.06, 22:40
            Łagodne są przeźroczyste i zwykle dostępne w aptekach: drozsze np. Pregaine,
            Frederm Ph balance czy Seba-med oraz polskie Saponics firmy Framona, Fitomed z
            mydlnicy, szampon lniany Polleny Eva.
            • jadwiga_r Re: do Kreta24 22.06.06, 22:47
              Dziekuję serdecznie za szybką odpowiedź.
              • artemika Re: do Kreta24 23.06.06, 09:53
                nie mam raczej tłustych włosow, zreszta trudno mi to stwierzic, bo sa tak
                zniszczone ,od rozjaśniania,ze sa po tym zabiegu strasznie suche..
                • kret24 Re: do Kreta24 23.06.06, 13:23
                  Jeżeli włosy masz zniszczone to spróbuj szamponu i odżywki Olej Rycynowy firmy
                  Ziaja (tanie i nawet dobre). Skórę głowy możesz myć nawilżającym szamponem
                  Novozoral co 3-4 dni. (1 saszetka zq 3 zł - podziel na 2#razy).
      • nchyb Re: Swędząca skóra głowy 24.06.06, 07:14
        > A masz tłuste włosy. Bo jeżeli tak to mogą to być początki łojotokowego
        > zapalenia skóry.
        Łojotokowe zapalenie skóry nie wystepuje tylko przy tłustych włosach. Równie
        częsta (o ile nie częstsza) jest wersja z suchymi włosami, bardzo suchą skórą
        głowy i czymś co wygląda ak bardzo suchy, w dużych płatkach łupiez głowy. Z
        tym, że ten łupież suchy nie wystepuje zazwyczaj na całej głowie (przynajmniej
        w początkowym stadium) a głównie na obrzeżach, na granicy skóry owłosionej i
        nieowłosionej. Czyli na styku włosow i gładkiej skóry, przy skroniach, przy
        czole, przy brwiach. I bywa to bardzo syuche. Nazwa łojotokowe zapalenie skóry
        jest dosyć myląca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka