Dodaj do ulubionych

Problem z wypróżnianiem

01.07.06, 09:18
W wyszukiwarce nic, wiec pytam.
Od kilku dni mam dziwny ciemno-brązowo-zielonkawy kał, niezależnie od tego co bym jadła. Mam uchyłki, które lekko czuję, ale bez szaleństw. I do tego jestm w ciąży.
Stąd pytanie - co może oznaczać taki kolor kału? Krew? Coś wątrobowego? I tak ruszę do lekarza, ale chcę się jeszcze poobserwować, bo może ziółka to załatwi.
Pozdrawiam
A
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: Problem z wypróżnianiem 01.07.06, 09:46
      A może zaczęłaś brać żelazo?...
      • atra1 Re: Problem z wypróżnianiem 01.07.06, 10:04
        Eee
        możesz mieć rację. Zaczełam brać witaminy dla ciężarnych! I jakoś od wtedy pojawił mi się kolorek. Tam jest 60mg żelaza. Ratujesz mi życie, bo już miałam tyle cyrków z uchyłkami, że to jest ostatnia rzecz, której mi teraz trzeba:) A kolorek pewnie od żelaza. To teraz popiję ziólka, żeby uchyła uspokoić i mogę wyluzować.
        Pozdrawiam, A
        • dorianne.gray Re: Problem z wypróżnianiem 01.07.06, 10:59
          No widzisz :)
          Miło mi, że mogłam Cię uspokoić :)

Powiedz mi tylko, proszę, co to są te "uchyłki"?... ;)
          • atra1 Re: Problem z wypróżnianiem 01.07.06, 11:07
            Smama przyjemność te uchyłki:(
            Uchyłki to przypadłość ludzi po 50tce najczęściej:( a ja mam 27. To są takie "kieszonki" w jelicie grubym, jelito się jakby wypycha jak portki na kolanach, tyle, że na stałe. W tych kieszonkach lubi się od czasu do czasu soś zgromadzić,robi się stan zapalny. Żeby się nie gromadziło - trzeba jeść dużo produktów bogatoresztkowych - błonnik itd i unikać zaparć. A jak się zgromadzi, to skolei jeść jak niemowlak - zmiksowane zupki, sucharki, pić rumianek.

Dzięki serdeczne za uspokojenie, i niech ktoś mi udowodni, że baby w ciąży nie histeryzują:) Jestem najlepszym przykładem.
            • dorianne.gray Re: Problem z wypróżnianiem 01.07.06, 11:11
              A ja jestem najlepszym przykładem, że nie histeryzują ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka