Dodaj do ulubionych

pólroczne dziecko z WADA SLUCHU

19.07.06, 09:20
Prosze napiszcie o swoich doswiadczeniach. aparat, implantat, jakie badania,
cokolwiek. jestem przerazona. bedzie wizyta w osrodku pod w-wa. kto tam byl z
takim malym dzieckiem? co robia? jak dlugo sie czeka?
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • achoc Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 27.07.06, 22:22
      Zapraszam na forum dziecko niesłyszące. Znajdziesz tam wszystko, czego szukasz.
    • grzegorzps22 Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 22.06.07, 15:32
      Witam!Mam synka który zaraz po urodzeniu miał robione badanie słuchu i wyszło,
      że obydwa uszka ma do kontroli.No i tak zaczęły sie nasze wizyty.Najpierw
      jeżdziliśmy
      z synkiem na kolejne badania przesiewowe.Za każdym razem wychodziły żle.W końcu
      skierowano nas do ośrodka w Szczecinie.Tam pan protetyk zaczął dopasowywać mu
      aparatu słuchowe.Miał kolejne badania które nazywają się BERA(dziecko musi
      spać)Synek miał wtedy 4 miesiące.W tej chwili ma 11 miesięcy.Aparatów niestety
      mu nie dopasowano gdyż nie było żadnej reakcji.Jesteśmy na etapie badań pod
      kątem wszczepu implantu ślimakowego w Warszawie.Mamy tylko teraz nadzieję, że
      synek zakwalifikuje się do przeszczepu bo to jego jedyna szansa na normalne życie.
      • mamabeatki Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 22.06.07, 18:41
        jeśli masz pytania pisz na mój adres mailowy mamabeatki@gazeta.pl Mam 2 letnie
        dziecko zaimplantowane w Kajetanach.
        • grzegorzps22 Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 22.06.07, 22:43
          Witam!Proszę opisz mi jak wygląda ta operacja i jak rozwija się twoje dziecko po
          przeszczepie,w jakim wieku miało operację?
          • mamabeatki Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 23.06.07, 10:37
            operacja trwała 2,5 godziny i polegała na wprowadzeniu elektrod do ucha ( w
            dużym uproszczeniu pisząc )Po 3 dniach wypisano nas do domu, po 10 dniach było
            zdjęcie szwów a po miesiącu podłączenie procesora. Nie było żdanych powikłań
            pooperacyjnych. Beatka miała 20 miesięcy w chwili wszczepu. Teraz ma 2,5 roczku
            słyszy dość dobrze jak na głuche dziecko, rozumie bardzo dużo, rozwija mowę.
            Mówi proste zdania, powtarza nowe słowa ale wiele niewyraźnie. Jak masz pytania
            to pisz na maila. Tutaj niezawsze mam okazję zaglądać. Pozdraiwam
            • grzegorzps22 Re: pólroczne dziecko z WADA SLUCHU 13.08.07, 17:03
              Witam!Pisałyśmy niedawno na temat implantu.W tej chwili jesteśmy już po
              operacji.Teraz czeka nas ściągnięcie szwów i czekanie na procesor.Ogólnie
              operacja przebiegła bez powikłań.Jestem szczęśliwa bo wiem, ze niedługo nasz
              synek w końcu nas usłyszy.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka