halszka07 29.07.06, 16:04 moja chlopak ma dziwny jezyk-taki, jakby pociety na wierzchu.co to moze oznaczac?on twierdzi ze to brak magnezu.prosze o odpowiedz-co nie zadna podpucha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halszka07 Re: wyglad jezyka 29.07.06, 16:08 wyglada mniej-wiecej tak: www.akupunktura.net/jezyk21.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
babucik Re: wyglad jezyka 29.07.06, 16:37 drożdżyca, nie całuj się !!! Wrzuć w google candida albicans, a dowiesz się wszystkie życzę dłuuuugiej i pouczającej lektury. Po przeczytaniu weź chłopaka do dobrego dermatologa. Sukcesu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka32 Re: wyglad jezyka 29.07.06, 20:44 Nie martw sie,to nie choroba to tzw.język geograficzny,. Odpowiedz Link Zgłoś
babucik Re: wyglad jezyka 29.07.06, 21:09 ulka32 napisała: > Nie martw sie,to nie choroba to tzw.język geograficzny,. Normalny zdrowy język nie jest geograficzny jakaś niegomoga organizmu powoduje,że tak wygląda należy szukać przyczyny i leczyć!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halszka07 Re: wyglad jezyka 29.07.06, 21:57 kurcze, poszukalam i to faktycznie to: www.dental.mu.edu/oralpath/lesions/fissuretongue/fissuredton1.jpg w poniedzialek oboje rejestrujemy sie u dermatologa... Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: wyglad jezyka 30.07.06, 23:39 To jest tzw jezyk bruzdowaty, zaburzenie rozwojowe. Na pewno sie tym nie zarazisz i tego sie nie wyleczy! Odpowiedz Link Zgłoś
halszka07 przyjrzalam sie dzis mojemu jezykowi 31.07.06, 08:21 i na srodku zrobily mi sie 2 dosc glebokie bruzdy:( czy moj chlopak mogl mnie zarazic??martwie sie:((( Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: przyjrzalam sie dzis mojemu jezykowi 31.07.06, 09:15 Tak, z pewnoscia chorujesz na trollizm!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halszka07 do babsi.b 31.07.06, 10:07 a o co ci chodzi? o to, ze sie martwie o swoje zdrowie?? nie masz ciekawszych rzeczy do roboty niz dosrywanie innym? Odpowiedz Link Zgłoś
berenika80 spokojnie 31.07.06, 13:58 czy twoj chlopak zauwazyl taki jezyk ostatnio czy ma taki cale zycie? bo jesli ma taki od dawna to jest to tzw jezyk geograficzny (fissured tongue), wada rozwojowa ktora sila rzeczy nie jest zarazliwa. Nie przeszkadza to w calowaniu ani jedzeniu (wiem bo sama mam:)). JEsli natomiast takie objawy wystąpily niedawno, to rzeczywiscie jak najszybciej udaj sie do dentysty ( dermatolog ci tu nic nie pomoze). Tylko to musi byc dobry dentysta. Nie panikuj, idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
berenika80 Re: do babsi.b 31.07.06, 13:59 a co do babsi.b to wszedzie sie znajdzie glupia baba ktora lubi sie wyladowac za swoje stresy na kims szukającym pomocy, wiec olej:) Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: do babsi.b 31.07.06, 17:05 No przeciez wyjasnilam wczesniej halszce ze to jezyk bruzdowaty i ze sie tym nie zarazi wiec o co chodzi? A stresow nie wyladowuje bo ich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: do babsi.b 31.07.06, 17:09 Wydawalo mi sie ze halszka to ten dermozbok, ale to chyba jednak pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
f.gosia1 Re: wyglad jezyka 31.07.06, 14:04 Język geograficzny - alergia na niektóre pokarmy. Ja taki mam po paru sekundach od zjedzenia orzecha włoskiego i niektórych winogron. Ale powinnien zaobserwować po czym i unikać ich jedzenia taki jezyk potrafi bardzo boleć przy silnym uczuleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
f.gosia1 Re: wyglad jezyka 31.07.06, 14:05 Acha jestem mężatkom prawie 20 lat i mąż jak dotychczas się nie zaraził :-) Odpowiedz Link Zgłoś
halszka07 wiec 31.07.06, 18:58 jestem z moim chlopakiem ponad 2 lata i juz wtedy mial te 'naciecia'.ja nie mialam ich wczesniej chociaz cale zycie mam bialawy jezyk.w ten weekend zauwazylam ze wyszly mi...2 bruzgi no i sie zmartwilam bo to mnie troche szczypie:(do dermatologa idziemy w piatek za tydzien(urok malomiasteczkowych przychodni..)oboje nie mamy alergii.jesli jestescie ciekawi, to napisze co i jak w zwiazku z wizyta:)pozdrawiam:)aha-nie jestem dermozbokiem czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
babsi.b Re: wiec 01.08.06, 12:43 sorry, przez chwile mi sie wydawalo, ze to on (dermozbok):-) Jestem bardzo ciekawa co to takiego, czy moglabys napisac po wizycie co powiedzial lekarz? Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka07 bylam u lekarza z moim chlopakiem 11.08.06, 16:42 dostal skierowanie do poradni chorob blon sluzowych. tak sie narazie skonczyla nasza przygoda. ja nie pytalam o moj jezyk -narazie go obserwuje:) Odpowiedz Link Zgłoś