fluoxetine 13.08.06, 13:27 Ktoś z Was miał to badanie? Jak to przebiega i czy da się to przeżyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerness.74 Re: przezprzełykowe echo serca 13.08.06, 20:04 Co prawda nie miałam przezprzełykowego echa serca, ale miałam zarówno gastroskopię i bronchoskopię. A przezprzełykowe echo serca wykonuje się właśnie za pomocą gastroskopu, tylko inna jest głowica usg. Czasami nawet przez żołądek ocenia się serce. Jest to nieprzyjemne badanie-niewątpliwie, ale pocieszę Ciebie-bronchoskopia jest 100 razy gorsza-tam wprowadza się sondę do tchawicy. Myślę więc, że skoro ja przeżyłam bronchoskopię, to i Ty przeżyjesz przezprzełykowe echo serca :) Odpowiedz Link Zgłoś
waxi Re: przezprzełykowe echo serca 13.08.06, 20:32 To badanie w stylu gastroskopii. Ja miałam je robione jakieś 5 lat temu. Pielęgniarka wkłada do przełyku rurkę (krótsza niż w gastroskopii ale grubsza)i ty musisz ją łyknąć. Mi czymś tam psiukała żeby znieczulić przełyk. Lekarz siedzi przy komputerze. Badanie trwało około 15 minut. Siedziałam z tą sondą (bo kładąc się miałam odruch wymiotny)i modliłam się żeby już się skończyło. Od czasu do czasu czułam jakby w serce coś mnie kopnęło( tak jakby prąd ?) bo biło bardzo szybko, uspokajało się i znowu kopnięcie itd. Badanie nie boli tylko kwestia łyknięcia tej rurki. Ja jestem wrażliwa na obce ciała w przełyku i 3 razy ją sobie wyrywałam aż mnie opiep....Teraz myślę ,że mogli mi dać coś na uspokojenie wcześniej :) Będzie ok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fluoxetine Re: przezprzełykowe echo serca 14.08.06, 01:23 Bardzo Wam dziękuję :) Dziś o 11 mam badanie. Opiszę wrażenia ;) dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
renulka11 Re: przezprzełykowe echo serca 20.02.14, 10:00 Witam chciałam zapytać gdzie mogę wykonać echo serca przezprzełykowe w znieczuleniu ogólnym. Odpowiedz Link Zgłoś
qoofel4u Re: przezprzełykowe echo serca 21.02.14, 08:45 Chyba nie znieczulaja tylko daja cos na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś