urbanchaos 30.08.06, 16:52 magnez potas podajcie jakieś nazwy preparatów dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakoziorowska Re: co na skórcze łydek? 30.08.06, 19:43 magnez + wit.B6, w kazdej aptece Ci pwiedza, ceny do wyboru od koloru Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 31.08.06, 20:20 Witamina PP - na skórcze łydek. Ppoza tym elektrolity - magnez, potas. Jedz pomidory - maja ogrom potasu :) magnez - banany. Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 06:31 Ludzie no skąd wy bierzecie takie informacje??? od kiedy wit. PP ma cokolwiek wspólnego ze skurczami łydek?? zeby nie byc golosłownym: www.zdrowie.med.pl/witaminy/witpp_2.html www.zdrowie.med.pl/witaminy/witpp_3.html Jak ktoś mi wytłumaczy mechanizm działania wit PP przy skurczach to dostanie Nobla, a o potasie juz pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 10:17 Skończyłam Akademie Medyczna - wiem z zajec bromatologii, ze PP jest na skurcze łydek :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 10:23 o tu jeszcze dołoze linka: www.luskiewnik.gower.pl/niacin.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:05 Na tej stronie jakoś nic o skurczach nie znalazłem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:07 DRżENIE KOńCZYN to nic innego jak skurcze miesni <np łydek bo to kończyny> Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:10 rozaianna napisała: > DRżENIE KOńCZYN to nic innego jak skurcze miesni <np łydek bo to kończyny& Nie, to nie to samo. Drżenie to jest drżenie, a skurcze to sa skurcze. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:12 skurcze to inaczej drżenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:53 rozaianna napisała: > skurcze to inaczej drżenia :) Nie. Skurcz to bolesne napięcie się mięśnia. Drżenie kończyny do drobne, mimowolne ruchy kończyny. Co Ty kończyłaś ? Coś związane z medycyną ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 10:42 jeszcze dla niedowiarków : ciecinski.eco.pl/skurcze.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:09 Przepraszam bardzo, ale dla mnie były oficer zawodowy nie jest autorytetem medycznym. Nawet taki z dyplomem za 100 skoków spadochronowych. Nawet taki, co drogą samokształcenia zdobył "obszerną wiedzę z zakresu medycyny niekonwencjonalnej". ;) ciecinski.eco.pl/ltautor.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 12:11 niestety nie mam tu mozliwosci przedstawienia cytatów z fachowej medycznej literatury ale zapraszam do czytelni biblioteki akademii medycznej - tam bedzoe ogrom informacji na ten temat. pozdrawiam i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2525 Re: co na skórcze łydek? 30.08.06, 19:46 Asmag, Kaldym preparaty z potasem, które są bez recepty . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: co na skórcze łydek? 30.08.06, 20:23 martyna2525 napisała: > Asmag, Kaldym preparaty z potasem, które są bez recepty . Z potasem radzę nie przesadzać, bo może się to bardzo źle skończyć. Lepiej najpierw zbadać poziom potasu we krwi, bo może wcale go nie brakować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: co na skórcze łydek? 30.08.06, 22:26 no właśnie nie wiem co sie ludzie tak na ten potas uparli, zdrowi ludzie w średnim wieku bez problemów z sercem, krążeniem itp zmniejszony poziom potasu maja tylko w jakis wyjątkowych wypadkach. Zmniejszony potas moga miec tylko przy dużym wysiłku fizycznym i utracie wody, ewentulanie przy zażywaniu leków na nadcisnienie. Generalnie potas jest dla chorych a przedawkowanie moze skutkowac zaburzeniami ze strony serca (i dlatego np.: Kaldyum, Kalium czy Kalipoz są na receptę). W Asmagu NIE MA POTASU!!!! to wodoroasparginian magnezu Odpowiedz Link Zgłoś
karina-d Re: co na skórcze łydek? 31.08.06, 01:04 Aspargin-ja tez mialam skurcze i pomogło.Jeszcze magnez dodatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: co na skórcze łydek? 31.08.06, 07:54 a po co jeszcze magnez dodatkowo skoro magnez jest własnie w asparginie? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: co na skórcze łydek? 01.09.06, 13:05 > magnez + potas aspargin, magnokal, magne balans plus, asparagin forte, asparaginian Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: co na skurcze łydek? 01.09.06, 14:17 justy1 napisała: > > magnez + potas > aspargin, magnokal, magne balans plus, asparagin forte, asparaginian Troche rozsadku moze pomoc. Stosowanie gotowych recept z salonu pieknosci jest strata czasu. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: co na skurcze łydek? 01.09.06, 14:46 o rozsądku pisz do autora wątku, a nie do mnie. pytanie było o nazwy preparatów (z apteki, nie z salonu piękności). Odpowiedz Link Zgłoś