Gość: mami IP: *.czeladz.msk.pl 04.03.03, 22:28 Czy ktoś Was słyszał o operacji na schorzenie-refluks żołądkowo-przełykowy. Napiszcie coś bliżej o tym zabiegu Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Operacja-refluks żołądkowo-przełykowy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.03, 17:46 Slyszlam,ze robi sie takie zabiegi laparoskopowo,przez maly otwor w tej czesci,ale dokladnie nie wiem.Robi sie to raczej wyjatkowo,gdy cos jest nie tak w miejscu laczenia zoladka z przewodem pokarmowym,gdzie znajduje sie jakby zawor,ktory sie nie zamyka,zle pracuje i nastepuje cofanie tresci zoladkowej do przewodu.Objawia sie to uporczywa zgaga i gdy inne leczenie nie pomaga.Sama mam cos podobnego ale bala bym sie,moze dlatego,ze niewiele na ten temat wiem. Oczywiscie wczesniej robi sie badanie gasroskopii,ktore ta nieprawidlowosc wykazuje.Pozdrowienia,moze ktos inny bedzie wiedzial cos wiecej na ten temat.Moze ktos mial taki zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Operacja-refluks żołądkowo-przełykowy IP: *.czeladz.msk.pl 10.03.03, 19:56 Dzięki.Czy Ty też przez ten cały refluks, masz uporczywy ślinotok? Mój lekarz nie wie co z tym zrobić,a ja się strasznie męcze. Odpowiedz Link Zgłoś