rysiek66 23.09.06, 18:41 Od około dwoch tygodni bolą mnie plecyw dolnej czesci nie moge nic podnoscicschylając sie czy to moze byc wypadniecie dysków jesli tak to jakies rady wiem ze do lekarza isc ale co mnie czeka w takim wypadku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eldorado777 Re: czy to dyski?? 23.09.06, 23:04 Na to wygląda.Doradzam dobrego kręgarza.W USA jest to normalne u nas traktowane jak szamanizm. Właśnie jestem po zabiegu i mam uczucie jakby wszystkie stawy zwiększyły ruchomość a tam gdzie bolało prawie nie boli. życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
panprezes1982 Re: do eldorado 23.09.06, 23:50 Kręgarze to potoczna nazwa, fachowa to terapeuci manualni. Odpowiedz Link Zgłoś
panprezes1982 Re: czy to dyski?? 23.09.06, 23:54 Rysiek! To jest bardziej złożona sprawa. Podałeś za mało informacji. Po pierwsze jak to się zaczęło. Po drugie gdzie dokładnie boli, czy całe plecy na dole, czy też może w okolicy kręgosłupa, a może gdzieś jeszcze, np na pośladku, w udzie, w łydce. Poza tym, jeśli to jest faktycznie dyskopatia, to przede wszystkim FIZJOTERAPEUTA! Najlepiej, gdy będzie pracował metodą McKenzie lub terapią manualną. Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
plecy3 Re: czy to dyski?? 24.09.06, 00:13 Moze byc to uraz dysku lub dyskow,problem z miesniami,tzw. "kozonki" i wiele innych przyczyn.Zglos sie jak najszybciej do dobrego terapeuty manualnego lub osteopaty bo wbrew temu co pisze Eldorado chiropraktyka nie jest traktowana w polsce jak szamanizm(skad masz takie informacje?) Nie podnos nic ciezkiego a juz napewno nie z jednoczesnym skretem tulowia,unikaj pozycji siedzacej,wez ciepla kapiel z dodatkiem soli(rellaksuje miesnie),nie szukaj w necie gotowych zestawow cwiczen bo raczej zaszkodza niz pomoga,lekarze pierwszego kontaktu kontaktu nie zajmuja sie narzadami ruchu,lekarz moze Ci jedynie przepisac tabletki przeciw bolowe i p.zapalne,ewentualnie dac skierowanie do specjalisty lub na rtg tymek Odpowiedz Link Zgłoś
plecy3 Re: czy to dyski?? 24.09.06, 00:18 Btw,szukam kontaktu z osoba o nicku Repair,klikalem z Toba w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: czy to dyski?? 24.09.06, 02:42 Repair już tu nie pisze :-). To nie wygląda na dyski, poza tym to podążaj za wskazówkami panprezes*. Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: czy to dyski?? 24.09.06, 03:39 Bol w plecach w okolicach jakich opisujesz prawdopodobnie nie jest urazem z ktorym powinno udawac sie do jakichs kregarzy .Lepiej sie trzymac od nich z daleka .en.wikipedia.org/wiki/Tension_Myositis_Syndrome .Troche wiecej na ten temat na tej stronie ,sorry ze po angielsku .Ja osobiscie mialem taki bol w plecach i pozbylem sie tego przy pomocy akupunktury . Odpowiedz Link Zgłoś
cyriax Re: czy to dyski?? 24.09.06, 10:25 Bardzo ciekawa dyskusja się wywiązała :)) Może się czegoś ciekawego dowiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eldorado777 Re do Pana Prezesa 27.09.06, 14:44 Dziękuję za pouczenie Panie Prezesie! Skąd wiesz ze terapeuta manualny to poprawna nazwa?W Polsce nie ma obowiazującej nazwy tego zawodu bo i zawodu takiego formalnie nie ma.W przeciwieństwie do Ciebie starałam się pomóc Ryśkowi a nie krytykować posty i działania innych jak to masz w zwyczaju.{sprawdziłam } Odpowiedz Link Zgłoś
panpepe Re: czy to dyski?? 27.09.06, 15:52 ...Zawodu kręgarza też nie ma;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś