Dodaj do ulubionych

zawroty głowy

21.10.06, 23:36
od 3-4 dni mam zawroty głowy,praktycznie kreci mi sie w głowie cały czas.z
bliska nie widze bo wszystko sie zlewa.nie wiem co sie dzieje bo nigdy tak
nie miałam.cisnienie jest dobre,puls tez.czuje sie tak jakbym przymierzyła
czujes mocne okulary.poradzcie co to moze byc zanim pojde do lekarza bo
dzisiaj jest sobota.
Obserwuj wątek
    • margz Re: zawroty głowy 22.10.06, 00:29
      mnie na zawroty pomaga AVIOMARIN,ale powinien zbadać Cię laryngolog i
      neurolog.To może być z przemęczenia,może za dużo czasu spędzasz przed monitorem
      komputera.
      • beami11 Re: zawroty głowy 22.10.06, 07:24
        A nie mialaś nigdy problemów z wątrobą. To nie muszą być koniecznie problemy
        neurologiczne.
    • jadwiga_r Re: zawroty głowy 22.10.06, 10:37
      Może to od dyskopatii odcinka szyjnego kręgosłupa.
      U mnie występuje dodatkowo rozmazanie obrazu.
      Przy zamkniętych oczach /w kącikach oczu/ występują błyski.
      • 12.12m1 Re: zawroty głowy 22.10.06, 11:37
        dzieki za porady,chyba bede musiała isc do lekarza,moze brakuje mi czegos w
        organizmie,mam nadzieje ze to nic powaznego,tylko chodze wystraszona bo nie
        wiem od czego to jest.odezwe sie,.pozdrawiam.
        • 12.12m1 Re: zawroty głowy 25.10.06, 10:39
          lekarz przepisał mi betaserc i miałam robione narazie rtg zatok i kregów
          szyjnych.
          • matthewr Re: zawroty głowy 25.10.06, 18:31
            dosc powszechna przyczyna zawrotów jest tez zapalenie zatok.. sa one blisko
            blednika i wraz z infekcja moga pojawic sie zawroty..wiem bo sam to przeszedlem
            (juz rano gdy mialem katar pojawialy sie lekkie zawroty...katar przechodzil...
            zawroty takze)
            • mmagda12 Re: zawroty głowy 25.10.06, 18:59
              Bardziej sklaniam sie ,ze przyczyna moze byc szyjny kreg. ,a betaserc ,to
              raczej w kierunku "blednika".Napisz ,jak wyszlu rtg
              i czy pomaga lek.Przyczyna ,moze byc zaburzenia krazenia mozgowego[zle
              widzenie, zawroty] i wlele innych.
              • 12.12m1 Re: zawroty głowy 25.10.06, 19:49
                odezwe sie napewno,po klisze mam isc w piatek a po niedzieli z wynikami do
                lekarza jak cos bede wiedziec to napisze,a jak narazie to jak sie kreciło w
                głowie tak sie kreci.eeechch.momentami robi sie to nie do zniesienia.
                • 12.12m1 Re: zawroty głowy 27.10.06, 16:44
                  odebrałam wyniki;a wiec zatoki oboczne nosa sa o powietrznosci prawidłowej,a
                  jesli chodzi o kregi szyjne to jest przewezenie tarczy m-k c4-c5.poza tym
                  wysokosc trzonów i tarcz w normie.i tak nie wiem o co chodzi.moze wy sie
                  orientujecie?
                  • klogin Re: zawroty głowy 27.10.06, 18:36
                    Ja mam zespół szyjny, czyli bóle głowy trwające kilka miesięcy, na które nie
                    pomaga TOTALNIE NIC! Wyszło z tomografii. Już się nimi nie przejmuję. Tylko
                    czasami boję się, bo ból jest dziwny, np. jakby wzdłuż jakiegoś pasa, albo
                    ciągnący za uchęm, albo promieniujący do oka. I tylko po jednej stronie głowy.
                    Czasami cierpnie mi nos, hi hi. Masaże nie pomagają. Może to straszne
                    nawarstwienie stresu? - u mnie chyba to było przyczyną, bo przecież od 15 lat
                    nie urosłam ani centmetra (jestem wysoka) a i szyja mi się nie wydłużyła.
                    Trzymaj się cieplutko!
                    • 12.12m1 Re: zawroty głowy 27.10.06, 19:38
                      dzieki za dobre słowa,pozdrawiam cie serdecznie.dzisiaj miałam zawroty lekkie
                      prawie nieodczuwalne az mi sie życ zachciało,moze lek zaczał działac.pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka