axe2006 27.10.06, 13:01 Witam! Czy ktos z Was lykal ten preparat? Pomaga? Mam nadcisnienie a mimo to uprawiam biegi i zastanawiam sie czy tego nie lykac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eleni80 Re: Omega-3 co to ?? 27.10.06, 18:13 Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny OMEGA 3 Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bogate w nie są ryby i oleje roślinne. Zapobiegają m.in miażdżycy, chorobom serca. Odpowiedz Link Zgłoś
beta_i Re: Omega-3 co to ?? 16.11.06, 13:13 Omega - 3 są to wielonienasysone kwasy tłuszczowe, niezbędne człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania. Ryby mają w sobie strasznie dużo metali ciężkich. Spróbujcie olej z kryla (NKO). Kryl jest to niewielki krewetko-podobny skorupiak zamieszkujący najczystrze akweny Arktyki. Jest pożywieniem wielorybów, co oznacza, że jest wolny od metali ciężkich (w przeciwieństwie do oleju rybiego).Olej z Kryla zwiera kwasy omega-3 i omega-6. W ich skład wchodzą najważniejsze dla mózgu kwasy DHA i EPA. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Omega-3 co to ?? 27.10.06, 19:43 jak nie jesz ryb to mozesz sobie troche pobrac te preparaty. Jak jesz, to sobie raczej daj z nim spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
axe2006 Re: Omega-3 co to ?? 27.10.06, 22:44 czy tran w kapsulkach to to samo? a jak co inne to chociaz podobne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Omega-3 co to ?? 28.10.06, 01:01 Tran to niezupelnie to samo. W tranie sa glownie witaminy A i D (tez troche E). Natomiast ilosc podstawowych kwasow tluszczowych jest bardzo mala. Olej z ryb ma znacznie korzystniejsze proporcje, mniej tych witamin (i dobrze, ze mniej bo tran ma ich tak wiele, ze zahaczaja o dawki trujace) a wiecej dobrych kwasow tluszczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jiujitsu Re: Omega-3 co to ?? 28.10.06, 03:40 Owszem ja przyjmuje ten preparat od wielu lat, ale profilaktycznie a nie konkretnie na nadcisnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuus Re: Omega-3 co to ?? 24.11.06, 23:41 ja przyjmuje od ok miesiaca ale w sumie nie wiem czy to cos pomoglo.. lekarka mi polecila, mialo mi pomoc w normalnym unkcjonowaniu,popraic prace mozgu i te sprawy Odpowiedz Link Zgłoś