mariapejka 27.10.06, 18:45 jestem wegetarianką (lakto-owo_) od 10 lat od kilku lat bolą mnie stawy i strzelają mi kości .czy mam zwiększyć ilość białka w diecie.co powinnam unikać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czosnek_niedzwiedzi stawy 28.10.06, 00:01 Hej, Spróbuj preparatu z dzikiej róży (forma mielona) - to jest rewelacja. Stosuj codzienną lekką gimnastykę. Latem jak najczęściej przebywaj na powietrzu (niekonieczne na słońcu). Zimą ubieraj się ciepło. Po konsultacji z dobrym lekarzem zrób sobie stosowne badania Uwaga: "strzelanie w kościach" nie ma nic wspólnego z wegetarianizmem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariapejka Re: stawy 28.10.06, 06:20 co to za preparat z dzikiej róży ?jest na to jakaś konkretna nazwa?choruję więc jestem na diecie bezcukrowej Odpowiedz Link Zgłoś
czosnek_niedzwiedzi Dzika róża 28.10.06, 13:23 Aktywną substancją preparatu jest GOPO (galaktolipid) zawarty w specjalnej odmianie dzikiej róży. Preparat jest bez dodatku cukru. Są różne nazwy i formy, też tabletki. Najczystszą postacią jest proszek. Zapytaj aptece. Chyba tutaj nie można reklamować produktów, ale dla wegetarianki zrobię wyjątek i podam jedną nazwę: Litozin. O prawidłowo zbilansowanej diecie wegetariańskiej możesz poczytać pod podanym niżej linkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arrabella znam 02.11.06, 16:46 Znam preparaty z dzikiej róży. Moim rodzicom pomagają! Odpowiedz Link Zgłoś