anitka06 19.11.06, 19:32 wyczywam u siebie w piersi guzek gdy na niego naciskam. Zaczyna mnie to denerwować bo troszke mnie pobolewa, czuje sie tak jakbym miala jakas ciezsza piers. Nie wiem co robic, do jakiego lekarza sie udac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
priox Re: boje się !!! 19.11.06, 19:34 Proponuje jak najszybciej udac sie do lekarza pierwszego kontaktu. On cię zbada i da odpowiednie skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: boje się !!! 19.11.06, 20:30 najlepiej do dobrego radiologa i onkologa, podaruj sobie inne specjalności Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: boje się !!! 19.11.06, 20:38 moze najpierw do internisty. zbada piers, da skierowanie na USG lub do onkologa. mnie kiedys ginekolog przy rutynowym badaniu wyczula guzek. dala skierowanie na USG. strasznie sie balam, wymyslalam jakies to choroby, a okazalo sie nic groznego. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: boje się !!! 19.11.06, 21:09 a mnie gin powiedział, że to co wyczuwam, to tylko gruczoł, a to był guz lity Odpowiedz Link Zgłoś
1951b Re: boje się !!! 20.11.06, 00:21 Trzeba iść na badanie mammograficzne. Skierowanie na takie badanie dostaniesz od ginekologa. Jest też możliwość zrobienia tego badania prywatnie bez skierowania. Koszt badania to około 100 złotych. Idź na badanie, nie zwlekaj i nie martw się na zapas. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: boje się !!! 20.11.06, 08:46 takie rzeczy zawsze trzeba sprawdzić,zacznij od usg piersi,duży procent kobiet juz po tym badaniu dowiaduje sie jaki charakter ma zmiana-najczęściej są to torbiele,jeśli lekarz ma wapliwości to zrobi biopsję i skieruje cie na dalsze badania. Odpowiedz Link Zgłoś