mazia14 19.11.06, 20:18 Od kilku miesięcy ciągle pękają mi pięty.Codziennie moczę nogi i zdzieram pumeksem naskórek,oprócz tego smaruję pięty różnymi maściami.I nic ciągle pękają.Może któraś z was ma sposób aby doprowadzić pięty do ładu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Pękające pięty 20.11.06, 09:24 ścieraj na sucho przed moczeniem po wetrzyć np. kapivit Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: Pękające pięty 20.11.06, 14:38 Ja też zdzieram tylko na sucho, a potem nakładam grubą warstwę maści ochronnej z wit. A aż się sama wchłonie-tyle ile się da,czasami nakładam grubą warstwę, zawijam stópki w folię spożywczą (nie aluminiową) nakładam skarpetki i tak idę spać, mnie pomaga, a skórka potem jak marzenie, maść do kupienia w aptece bez recepty, kosztuje ok. 3 zł. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
motka58 Re: Pękające pięty 20.11.06, 15:07 Posmaruj kremem scholla na pękające piety - naprawdę jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka4444 Re: Pękające pięty 20.11.06, 16:08 Nakładaj miód na te pięty, tak jak maść i w folie i w skarpetkę. Odpowiedz Link Zgłoś