woooli 28.12.06, 10:55 W nocy jest mi strasznie zimno, wszysxy domownicy spia normalnie, w pizamach, a ja mam na sobie jeszcze sweter, gdrube skarpety, spiwor,pierzyne i koc i dopiero wtedy jest mi cieplo. Czy to sprawa niskiego cisnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorpio771 Re: ZIMNoooo 28.12.06, 12:37 Ja gdy ostatni raz tak miałam czyli przed świętami to po kilku dniach dostałam gorączki i grypy żołądkowej. Co do rąk to ja też zawsze mam zimne - taki mój urok i mam też niskie ciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
woooli Re: ZIMNoooo 28.12.06, 14:04 Tylko mi jest tak zimno juz dluugo,kazdej nocy i nie zapowiada sie na xchorobe...no, pewnie masz racje, urok niskocisnieniowcow:)) Ale chcialbym nie miec tkaich sinych rak wciaz :( i nozek Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: ZIMNoooo 28.12.06, 16:41 Ze mnie to się w pracy śmieją bo mi zawsze zimno, nos zimny. W domu mamy piec więc napalone do 28 st. a przy 25 po prostu zamarzam. dziś też napaliłam ostro w piecu, dziecko już spocone a ja mam nos zimny!!! Co do niskiego ciśnienia - uważaj na środki znieczulające u dentysty bo po silniejszej dawce koszmarnie potrafi przez kilka dni łeb boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka78 Re: ZIMNoooo 28.12.06, 19:05 A jak tam tarczyca? TSH, FT3, Ft4. TSH raczej powinno byc pomiedzy 0, 04 a 2. Czujesz ociezalosc, zmeczenie, otepienie, problemy z pamiecia? Jak tam twoja waga. Czy latwo tyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
woooli Re: ZIMNoooo 29.12.06, 09:44 Ociezałość i otepienie bardzo często. Nie wiem czy to sprawa psychiki czy zdrowia,ale skoro to cisnienie jest tkaie niskie to moze cisnienia. Nie moge sie za nic w swiecie zabrac do nauki, nie moge sie skupic bo jestem zmeczona jak tylko dluzej siedze z ksiazka. Ucze sie na "szybkochadzacych",dlugich spacerach. Nie badalam nighdy hormonów tarczyce, zawsze mialam problemy z niedowaga, teraz mieszcze sie juz w normie. Widze ze nie tylko ja mam ten problem, wiec poprostu trzeba pic kawe, uprawiac duzo sportu i jest lepiej:) Wczoraj wróciłam z pubvu, wypilam 2 piwka na moja słaba główke i cala noc bylo mi wreszcie ciepło :) Piwo i tytoń powoduja wzrost cisnienia podobno :) Chodz na codzien nie jest to zadne rozwiazanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: ZIMNoooo 29.12.06, 09:58 Kaczka78 ja mam niedoczynność tarczycy ale jak mam ją nieruegulowaną to raczej czuję się niespokojna, szybciej się denerwuję i wydaje mi się że właśnie łatwiej podnieść mi ciśnienie no i do tego zawroty głowy. Ale zimno chyba nie ma nic z tym wspólnego. Pytałam kiedyś lekarki o zimne dłonie to powiedziała, ze taka uroda i u kobiet częściej taki objaw występuje niż u mężczyzn. A może to gra hormonów?! Odpowiedz Link Zgłoś
bestyjaa Re: ZIMNoooo 30.12.06, 15:40 ehh a ja mam nagrzane 20 st i jest mi w sam raz lub za ciepło-czasem okno w pokoju muszę miec całe otwARTE;) TAKI JUZ MÓJ UROK:) Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: ZIMNoooo 29.12.06, 11:20 w med.chinskiej nazywa sie to niedobor energii yang, takie swoiste wewnetrzne wychlodzenie organizmu, najczesciej na skutek niewlasciwego odzywiania, tzn. nadmiernego stosowania surowizn i innych pokarmow zimnych lub o naturze ochladzajacej (owoce, zwlaszcza cytrusowe, surowki, zimne napoje i zimne posilki, jogurty, kefiry) do niedoboru yang prowadzi tez przedluzajacy sie stres i antybiotyki Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka78 Re: ZIMNoooo 29.12.06, 13:56 Objawy chorej tarczycy nie musza sie pokrywac z twoimi objawami choroby scorpio.Zimno jest jednym z objawow ale moze tez swiadczyc o problemach z krazeniem, cukrem czy zlym odzywianiu. -Mozna przeczytac w leksykonach zdrowia i publikacjach medycznych. To juz nie moja sprawa czy ktos zrobi badania czy nie. Dla kobiety chora tarczyca jest powazniejszym zagrozeniem. Oczywiscie cenie medycyne wschodu i ciekawia mnie wszystkie nowinki dotyczace zdrowego odzywiania. Ale dobrego lekarza i badania tez nalezy wlaczyc do terapi. Tereska czy nie ty wspominalas kiedys, ze pomyslisz nad jakas terapia na moje sklonnosci do guzkow? (Moge sie mylic). Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: ZIMNoooo 29.12.06, 15:00 wspomnialam i ... zapomnialam, mea culpa kaczuszko, wazne jest tez to, ze takiej medycyny i pomocy nie odrzucasz gdybys napisala do mnie(na moj adres) o swoich dolegliwosciach, nawet o tych najmniejszych, o problemach zdrowotnych, sposobie odzywiania i zycia-tez o stanie psychicznym i emocjach, chociazby krotko, to slowo daje, pomysle, ale musze miec wszystkie dane, caloksztalt pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: ZIMNoooo 29.12.06, 14:38 Zrób badania w kierunku niedoczynności tarczycy. Ja też mam niskie ciśnienie, zawsze mi zimno, ale dokłada się do tego tarczyca - a raczej dokładała. Udało mi sie wyregulować problemy z wieloma sprawami (przemiana materii, zmęczenie, "depresja"), ale zimno pozostało - niezależnie od pory roku. Spróbuj więcej ruchu i sportu, a jak jest bardzo źle, to lampka wina przed spaniem (byle nie codziennie!) pomaga, ewentualnie herbatka z małą ilością rumu. Ja czasem sypiam przykryta dwiema kołdrami, w polarowej piżamie i wełnianych skarpetach - a mój synek jest "ciepły" i spi w samej piżamce, wykopując się spod kołdry. Temperatura w nocy to około 19 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_persia Re: ZIMNoooo 03.01.07, 10:39 jak tak to czytam,mysle ze sama powinnam sobie zbadac tarczyce..choc wiem,ze jestem"od zawsze" niskocisnieniowcem, wiecznie marzne(z kolei w lecie szybko sie poce), i mam problemy z krazeniem(to chyba wynika z niskiego cisnienia)- choroba Raynaud,(popularna wsrod kobiet)czyli te marznace rece i stopy. wczoraj bylo +1,ja mialam grube welniane 1palczaste rekawice,a i tak 1palec mi zbielal calkiem,wygladalo to abstrakcyjnie,nie mialam prawie w nim czucia,chociaz caly czas ruszalam lapkami,zeby pobudzic krazenie.. no i tez bywam otepiala itp, co robic?? Odpowiedz Link Zgłoś