Dodaj do ulubionych

walka ze snem

15.01.07, 20:37
może macie jakąś radę na permanenten niewyspanie? co robicie, żeby nie chodzić spać "z kurami"? ja wstaję o godz. 5.45, potem mam bardzo aktywny dzień w pracy, po 16.00 szaleństwo w domu - czyli radosne macierzyństwo plus inne typowe obowiązki jak. np ogarniecie chałupy czy przygotowanie strawy itd itp. O 21, gdy zasypiają dzieci, ja padam na twarz i wściekam się sama na siebie, bo to jest jedyny czs, żeby cos porobić dla siebie - tzn. poczytać, pouczyć się (np. podszkolić angielski itp)...Rozumiem, ze organizmu nie da sie oszukać, po prostu upomina się o swoje, ale...przecież nie może tak być, żeby tak było ciągle... rano robię sobie ambitne plany, a wieczorem wieszam je na kołku i po prostu idę spać...Jak sobie z tym poradzić? Kawa nie zawsze na mnie działa, poza tym niezbyt lubię ją pić...Macie jakieś swoje sposoby? Nie wierzę, żebym tylko ja miała taki problem... Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: walka ze snem 15.01.07, 21:12
      ze snem nie mozesz walczyć, jego brak dopiero da ci się we znaki
      szczególnie, gdy prowadzisz taki tryb życia
      a tak swoja drogą - a partner nie mógłby się czasem zająć radosnym
      macierzyństwem, ogarnięciem chałupy i przygotowaniem strawy?
      • j2334 Re: walka ze snem 15.01.07, 22:16
        To samo chcialam powiedziec.Znacznie gorzej jest ,gdy chcesz isc spac ,a zasnac
        nie mozesz.
        • ola92 Re: walka ze snem 16.01.07, 23:22
          No to Ci zazdroszczę, bo ja właśnie mam odwrotnie, bardzo bym chciała padać o
          21 na twarz, ale zasypiam w środku nocy i rano jestem nieprzytomna.
          • anula36 Re: walka ze snem 16.01.07, 23:29
            dziewczyno jestes czlowiekiemnie terminatorem. Wcale sie nie dziwie ze przy takim trybie zycia padasz o 21, zreszta max o 22 wypadaloby i tak isc spac zeby wstac przed 6.
            Wiadomo kazdy chcialby byc doskonaly i spelniac sie we wszytstkich dziedzinach, ale wlasne zdrowie tez wazne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka