Dodaj do ulubionych

schodzenie skóry z rąk

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.03, 17:02
Mojej córce zawsze na wiosnę schodzi skóra na dłoniach, czasami na stopach.
Nie jest to złuszczanie tylko takie małe płaty schodzące, pomarszczone,
czasami tylko palce a innym razem całe dłonie. Mam pytanie, czy ktoś zetknął
się z takimi objawami lub wie co to może być? Mam wrażenie, że lekarz
dermatolog leczy na ślepo, przepisując kolejne maści.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: schodzenie skóry z rąk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 10:52
      Może jednak ktoś się zetknął z taką przypadłością?
      • Gość: Bożena Re: schodzenie skóry z rąk IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 12:11
        Czesc
        moja córka tez miała takie dolegliwości, podejrzewam, że to coś alergicznego,
        ale zastanawiające jest że łuszczenie skóry występowało u mojej córki tylko
        zimą i wiosną. Nie chciałam stosować mocnych leków. Bardzo pomogły jej okłady z
        błota z Morza Martwego do kupienia w aptekach lub drogeriach.Regeneracja
        naskórka była widoczna z dnia na dzień. Ale od dwóch lat nie zauważam u niej
        żadnych tego rodzaju objawów.
        Pozdrawiam
        • Gość: ada Re: schodzenie skóry z rąk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 12:22
          Dziękuję za odpowiedz. Spróbuję kupić to błoto,bo nigdy nie stosowałyśmy.
          • Gość: Bożena Re: schodzenie skóry z rąk IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 14:25
            POnieważ różni producenci różnie podają stosowanie błotka, piszę jak ja to
            robiłam. Opakowanie z błotem mozna lekko podgrzać w garnku z wodą, posmarować
            błotem ręce lub stopy, owinąć folią, aby zbyt szybko nie wyschło. Najlepiej
            kłaść podczas oglądania dobranocki lub innego programu, bo dziecko ma zajęcie.
            Niestety trudno potem domyć paznokcie.
            Aha, tak dla ścisłości uzywałam błota firmy ODEYAH Ltd. Wystarczy pudełko
            250 ml.Ma rozsądną cenę.
    • Gość: ewa Re: schodzenie skóry z rąk IP: *.reverse.qdsl-home.de 23.04.03, 23:58
      Gość portalu: ada napisał(a):

> Mojej córce zawsze na wiosnę schodzi skóra na dłoniach, czasami na stopach.
      > Nie jest to złuszczanie tylko takie małe płaty schodzące, pomarszczone,
      > czasami tylko palce a innym razem całe dłonie. Mam pytanie, czy ktoś zetknął
      > się z takimi objawami lub wie co to może być? Mam wrażenie, że lekarz
      > dermatolog leczy na ślepo, przepisując kolejne maści.
      Kojarzy mi sie to z moja przypadloscia, ktora dopiero po latach zostala
      rozpoznana. Okazalo sie to rzadka forma luszczycy. Najsilniej objawialo sie
      to zawsze wiosna i jesienia i tylko na rekach i stopach. Oprocz luszczenia sie
      skory, mialam jeszcze male pecherzyki - ale to nie zawsze. Chodzenie do
      roznych dermatologow, ktorzy przepisywali setki roznych masci, jest mi bardzo
      znane. Zaczelo sie to wszystko w wieku ok. 12-13 lat, potem bylo raz lepiej,
      raz gorzej, okolo 10 lat mialam spokoj i dopiero pare lat znow sie pokazalo i
      to jak! Lekarz zrobil mi biopsje (czy tak to sie pisze?) i za pare dni mialam
      diagnoze. na razie znowu mam spokoj):
      Zycze Tobie i corce wszystkiego dobrego i pozdrawiam
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka