Gość: Amelia IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 13:39 Czy ktos stosowal lek homeopatyczny ANGIN-HEEL .Jakie byly efekty? Mam angine i nie wiem co zastosować : antybiotyk, czy Angin-heel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Leczenie ANGINY IP: 217.136.147.* 23.04.03, 20:02 Gość portalu: Amelia napisał(a): > Czy ktos stosowal lek homeopatyczny ANGIN-HEEL .Jakie byly efekty? Mam angine > i nie wiem co zastosować : antybiotyk, czy Angin-heel? Moim calkowicie prywatnym zdaniem: nikomu jeszcze nie udalo sie udowodnic skutecznosci jakiegokolwiek leku homeopatycznego. Sa za to dowody skutecznosci antybiotykow. Oczywiscie, antybiotyki trzeba stosowac w wystarczajacej dawce, wystarczajaco dlugo, a nawroty sa niewykluczone. W nawracajacej anginie leczenie jest chirurgiczne: usuniecie migdalkow, przykre przez pare dni, ale zalatwia problem raz na zawsze. Homeopatia sluzy wyciaganiu pieniedzy z kieszeni naiwnych. Powtarzam, ze to bylo moje prywatne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Leczenie ANGINY 23.04.03, 21:50 Gość portalu: Doki napisał(a: > Homeopatia sluzy wyciaganiu pieniedzy z kieszeni naiwnych. > Powtarzam, ze to bylo moje prywatne zdanie. Moje prywatne zdanie jest blizniaczo podobne. Leki homopatyczne, jesli juz dzialaja, to na zasadzie efektu "placebo" Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Leczenie ANGINY 23.04.03, 20:13 Gość portalu: Amelia napisał(a): > Czy ktos stosowal lek homeopatyczny ANGIN-HEEL .Jakie byly efekty? Mam angine > i nie wiem co zastosować : antybiotyk, czy Angin-heel? Gdy czytam takie uwagi, to wlos mi sie na glowie jezy!!! Kobieto!!! Angina to powazna choroba zakazna , a nie krosty na piecie! Tylko antybiotyk!!!!! Do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniorek Re: Leczenie ANGINY IP: *.client.attbi.com 23.04.03, 22:42 Ty chcesz miec klopoty ze stawami i sercem???? Jak lekarz przepisal ci antybiotyk to trzeba go brac on nie chce cie otruc tylko wyleczyc ale nie wiem czy ty zdajesz sobie sprawe,ze ta banalna angina jest dosc niebezpieczna choroba,ktora nieleczona prowadzi do powaznych komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claudusia Re: Leczenie ANGINY IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 17:20 Polecam Wam artykuł z "Claudii" Homeopatia - klucz do zdrowia Jest popularną i bezpieczną naturalną metodą leczenia. U jednych spełnia swe zadanie - pobudza siły naprawcze organizmu. Ale są też i takie osoby, które nie widzą żadnej zmiany po jej zastosowaniu. Zasadnicza różnica między medycyną tradycyjną a homeopatią polega na tym, że lek homeopatyczny dobiera się nie tylko do choroby, ale też do osobowości pacjenta. W homeopatii człowiek traktowany jest jako całość. Dlatego, by wybrać odpowiedni preparat, homeopata poświęca choremu mnóstwo czasu. Wypytuje go o zdrowie, ale interesuje się również jego osobowością, upodobaniami, trybem życia. Pierwsza wizyta trwa ok. 2 godzin i terapeuta jest w stanie ustalić indywidualną kurację. Tajemnica małych granulek Może być tak, że ten sam lek zostanie przepisany na dwie różne choroby i będzie równie skuteczny. Leki homeopatyczne sporządza się przede wszystkim z roślin. Wykorzystuje się też substancje pochodzenia zwierzęcego (jady gadów, owadów) oraz minerały, np. złoto, węgiel. Wybierając je, przygotowujący leki kierują się naczelną zasadą homeopatii: "Podobne leczymy podobnym". Według nich pewne substancje wywołują w organizmie człowieka objawy takie same lub podobne jak niektóre choroby. Te substancje podawane w minimalnych dawkach leczą te właśnie choroby, mobilizując organizm do walki. Proces wytwarzania leków homeopatyczych jest długi (może trwać nawet miesiąc) i dość kontrowersyjny. Przeprowadza się go w laboratoriach, w niezwykle sterylnych warunkach. Substancja lecznicza jest rozpuszczana w mieszaninie alkoholu i wody, a później wielokrotnie rozcieńczana - do tego stopnia, że w ostatecznej postaci preparatu nie można już wykryć chemicznie obecności leczniczej substancji. Homeopaci twierdzą jednak, że im wyższy jest stopień rozcieńczenia leku, tym silniej on działa. Tłumaczą to tym, że na każdym etapie rozcieńczania probówka z leczniczą substancją energicznie jest wstrząsana w specjalnym urządzeniu wibracyjnym, co pobudza "energię" lekarstwa. Celem leków homeopatyczych jest uaktywnienie sił obronnych organizmu. Leki są skuteczne przy przeziębieniach, przewlekłych infekcjach - np. uszu, nosa, krtani, pęcherza moczowego. Podaje się je przy chorobach skóry, alergiach, depresjach. Nie można jednak polegać na homeopatii w wypadku nowotworów, AIDS, gruźlicy, zapalenia opon mózgowych, chorób wenerycznych. Tu homeopatia może tylko wspomagać terapię. Porządki wewnątrz organizmu Lek indywidualnie dobrany lub wykonany przez homeopatę jest bardziej skuteczny niż środek kupiony w aptece na własną rękę. Ten drugi może w ogóle nie zadziałać. Istnieje kilka preparatów przydatnych przy konkretnych dolegliwościach. Jest to np. Arnica stosowana przy urazach. Podana tuż po wypadku zmniejsza krwawienie, chroni przed zakażeniem. Sprawdzonym środkiem jest również Allium cepa na wodnisty katar, Kalium bichromicum na gęsty katar i Belladonna łagodząca wszelkie objawy przeziębienia. Środki homeopatyczne przyjmuje się zazwyczaj na 15 minut, pół godziny przed jedzeniem lub po jedzeniu. Zalecane dawkowanie przy chorobach przewlekłych to jedna dawka trzy razy dziennie, ale homeopata może ustalić inny sposób przyjmowania leku (szczególnie w wypadku leków jednoskładnikowych), np. raz dziennie lub nawet raz na kilka tygodni. Granulki należy wysypać do koreczka zamykającego pojemnik z lekiem, a potem do ust i poczekać, aż się rozpuszczą. Syropy przyjmujemy zgodnie z zaleceniami homeopaty. Jeśli zapisano nam kilka leków, nie powinniśmy ich przyjmować jednocześnie. Preparaty zażywa się do momentu wyzdrowienia. Czasem jest to kilka dni, niekiedy kilka tygodni. Po podaniu leku mogą pojawić się objawy pogorszenia zdrowia, które jednak ustępują dość szybko i są potwierdzeniem trafnego wyboru środka. Wypryski, gorączka, katar, senność to objawy, że organizm zaczął "robić porządki" i oczyszcza się z toksyn. Dolegliwości tych nie można leczyć, bo kuracja pójdzie na marne. Leki homeopatyczne podaje się bez ograniczeń dorosłym, kobietom w ciąży, dzieciom, a nawet niemowlętom. Stosuje się je jednocześnie z lekami konwencjonalnymi, choć są też tacy homeopaci, którzy podczas kuracji zabraniają przyjmowania tradycyjnych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goka Re: Leczenie ANGINY IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 21:43 Anginy mam przerobione w małym palcu;) Mój 3 latek w zeszłym roku podczas zimy chorował 5 razy, średnio co 3-4 tygodnie,w tym roku 3 razy. ZAWSZE dostawał antybiotyk. NIGDY nie podziałała na Niego homeopatia, mimo wizyt u homeopatów z dyplomem, a te leki, które Mu kazali dawać równie dobrze sama bym dobrała przeglądając strony firm homeopaytcznych: Heel, Lehning czy Boiron. Na prawdę nie potrzeba do tego wyższej matematyki;) Wystarczy dibrze przeanalizować objawy i dobrać według tego leki. Z anginą nie ma żartów, nawet homeopaci nie są do końca pewni czy sama homeopatia wystarczy. Pozdrawiam. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feline Re: Leczenie ANGINY IP: *.dial.proxad.net 27.04.03, 22:27 Z kolei nie-homeopaci sa absolutnie pewni, ze "leki" homeopatyczne nie wystarcza. Racje mialy moje poprzedniczki wyganiajace cie do lekarza (allopaty!!!!!!!!!!). Wskazane jest pobranie wymazu i wykonanie posiewu, choc z gory mozna powiedziec, ze najprawdopodobniej ujawni on streptokokabeta- hemolitycznego A. Ze wzgledu na wspomniane juz rowniez niebezpieczenstwo powiklan reumatycznych wskazane leczenie antybiotykami. W OSTATECZNOSCI przy czesto nawracajacych anginach do rozwazenia usuniecie migdalkow. ...a ja pewnie znow wyjde na krwiozercza anty... Odpowiedz Link Zgłoś