Dodaj do ulubionych

wyrostek robacz.jakie objawy

27.02.07, 12:18
jakie są objawy zapalenia wyrostka robczkowego,czy jakiś wynik z krwi lub z
moczu mówi o tym?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: wyrostek robacz.jakie objawy 27.02.07, 12:30
      nie wystarczą ci objawy bardziej odczuwalne?
      www.google.pl/search?hl=pl&q=wyrostek%2C+objawy&lr=
      • jeanne72 Re: wyrostek robacz.jakie objawy 27.02.07, 15:50
        W morfologii przy zapaleniu wyrostka występuje nadmiar leukocytów i wysokie OB.
        • wilinski1 Re: wyrostek robacz.jakie objawy 01.03.07, 12:46
          Zazwyczaj jest to taki ból, że nie można ruszyć prawej nogi do góry. Ja będąc
          małym szkrabem miałem pewnej nocy coś takiego, okazało się, że to nie jest
          wyrostek, wszystko było spowodowane złą dietą, zbyt dużą ilością słodyczy i
          chipsów, a to w ogóle odzywał się żołądek a nie inny organ ale promieniowało
          tak jakoś w prawą dolną stronę..
          • doroti1983 Re: wyrostek robacz.jakie objawy 05.03.07, 11:22
            jest to na poczatku rozlany bol w całej jamie brzusznej... moga wystapic
            nudnosci i gorączka, wysoko goraczka! z czasem bol zaczyna sie umiejscawiac w
            lewym dolnym podbrzuszu. wtedy mdłosci sa juz raczej pewne a goraczka skacze do
            40 stopni Celsjusza. Czasem zdarzaja sie omdlenia! jesli tylko zauwazysz takie
            objawy natychmisat zglos sie do szpitala- zapalenie lub pekniecie wyrostka to
            stan zagrazający zyciu!
            • chynia Re: wyrostek robacz.jakie objawy 06.03.07, 00:07
              Mój syn w lutym miał zapalenie wyrostka.Na początku bolał go brzuch ugóry koło
              pępka nie kojarzyłam,że to może być wyrostek-myślałam,wyrostek to boli
              podbrzusze z prawej strony i nasila się przy ugięciu nogi .Jego tak nie bolało,
              ale wymiotował ;był już wieczór to zawiozłam go na pogotowie .Lekarz przy
              badaniu uciskał ipuszczał gwaltownie brzuch z prawej strony, ale syna to tak nie
              bolało ,skarżył się tylko na ból w górze.Zrobiono mu badanie krwi i został w
              szpitalu.Podobno zapalenie wyrostka tak się może zaczynac[zawsze myślałam ze to
              boli po prawej stronie].Rano wezwano mnie bym podpisała zgodę na operacje-
              wyrostek już był do operacji ,bolałojak powinno upłynęła doba od pierwszych objawów.
              • arturziolkowski Re: wyrostek robacz.jakie objawy 03.04.07, 01:07
                Ja mam co prawda dawno wycięty wyrostek, ale pamiętam, że głównym objawem był
                potworny chroniczny ból po prawej stronie podbrzusza… jeśli cos takiego
                występuje to pędem do lekarza!!!!! Bo tego się nie leczy tylko wycina:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka