Dodaj do ulubionych

czy chora tarczyca boli?

09.03.07, 16:38
pytam bo mecza mnie popraz pierwszy w zyciu, przez ostatnie 2- 3 dni dziwne, slabe, okresowe,"ciagnace" bole w miejscu polaczenia szyi z tulowiem (z przodu). U lekarza bede w poniedzialek, ale juz dzis nurtuje mnie co to moze byc.Na tarczyce troche za nisko, na zawal za wysoko:)
Obserwuj wątek
    • eevcia Re: czy chora tarczyca boli? 09.03.07, 22:46
      z własnego doswiadczenia wiem ze tarczyca troche pobolewa,czuje sie takie jakby ciagnicie oraz duzą tkliwosc,po pewnym czasie samo przechodzi
      • anula36 Re: czy chora tarczyca boli? 09.03.07, 23:00
        no dokladnie- cos takiego czuje, jak ciagniecie.. no to pieknie...
        dzieki za info.
    • anikwaw Re: czy chora tarczyca boli? 10.03.07, 01:23
      a masz jakieś inne objawy? Jakieś badania, które skłoniły Cię do myśleniu o
      tarczycy?
      Ja mam od 3 lat niedoczynność i nie czuję np. bólu. Mam wiele innych uciążliwych
      dolegliwości ale ból całe szczęście mi nie doskwiera.

Pozdrawiam, A
      • anula36 Re: czy chora tarczyca boli? 10.03.07, 01:34
        nic, ogolnie czuje sie dobrze, wezly chlonne niepowiekszone, to co mnie zaniepokoilo te ten bol, jakbym sobie naciagnela miesnie z przodu szyi, az do nasady tulowia, no a z tego co kojarze z anatomii to nic tam nie ma wiekszego poza tarczyca wlasnie. NO i dziecko Czarnobyla ze mnie, wiec ryzyko problemow z tarczyca jest.
        NIe robilam jeszcze zadnych badan bo zaatakowaly mnie te dziwne objawy po raz pierszy w zyciu 2 czy 3 dni temu. Jesli mi do konca weekendu nie przejdzie no to w poniedzialek pojde do lekarza.
        • anikwaw Re: czy chora tarczyca boli? 10.03.07, 01:45
          trzeba będzie pogadać z lekarzem i zrobić badania :-)
          Wiem, że niektórzy odczuwają dyskomfort w okolicy tarczycy...coś jakby ucisk na
          wysokości tarczycy.
          Życzę powodzenia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka