Dodaj do ulubionych

citrosept ?

27.04.07, 13:37
Kupiłam citrosept firmy cintamani.
To jest, ku mojemu zdumieniu jakas żalosna podróbka.
Znam smak i moc citroseptu, bo nie po raz pierwszy kupuje taki preparat.
Ten preparat w 15 kroplach dodanych do wody smakuje jak...WODA !!!
Czy ktos z Was ma podobne doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • kaziukowaa Re: citrosept ? 29.04.07, 09:48
      nie kupiłaś podróbki, poprostu on teraz tak samuje, mozna wypic większe ilości
      bez problemu. Na stronie producenta jest skład citroseptu, wczesniejszy był
      tylko z pestek. Natomiast z samych pestek w Polsce można kupić greposept,
      cenowo bradziej atrakcyjny od citroseptu.
      • kiinga Re: citrosept ? 29.04.07, 15:40
        Szanowni Państwo,

W odpowiedzi na pytania naszych klientów dotyczące obecnie oferowanego w
        sprzedaży Citroseptu pragnę poinformować, że w wyniku wprowadzenia w Unii
        Europejskiej nowych regulacji dotyczących parametrów ekstraktu z grejpfruta,
        Cintamani Poland dokonała zmiany dostawcy surowca wykorzystywanego do produkcji
        Citroseptu. Dotychczas wykorzystywana przez nas receptura, przejęta od
        poprzedniego producenta (Cintamani Manufacturing AB Szwecja) nie spełniała
        nowych, wysokich wymagań Unii Europejskiej.

Zmiana dotyczy jedynie surowca użytego do produkcji Citroseptu i nie wpływa na
        zawartość aktywnych składników produktu będącego koncentratem bioflawonoidów,
        witaminy C i zwiazków polifenoli, o stężeniu 33%. Zauważalna jest znacząca
        poprawa smaku produktu, który w wyniku zmiany surowca jest teraz mniej gorzki.

Wprowadzone zmiany nie powodują również żadnych modyfikacji w dawkowaniu czy
        zastosowaniu Citroseptu, dlatego też nie wymaga to zamieszczania żadnych
        dodatkowych informacji na opakowaniu.

Citrosept jako suplement diety powinien być stosowany w celu wspomagania
        leczenia chorób, a przede wszystkim zapobiegawczo przez suplemantację
        potrzebnych nam naturalnych substancji zawartych w preparacie. Od Citroseptu
        nie należy oczekiwać działania leku, gdyż produkt jest suplementem diety.
        Informacje o jego działaniu pochodzą głównie od naszych klientów, za co bardzo
        dziękujemy. Dodatkowo wysoka popularność i zaufanie do Citroseptu pozwalają
        wyciągnąć wniosek, że zawarte w nim składniki doskonale spełniają swoją rolę.

Produkt nie jest wykorzystywany w badaniach klinicznych w jednostkach
        chorobowych, które wykonuje się dla leków w celu określenia ich skuteczności i
        profilu bezpieczeństwa. Citrosept zawiera niezbędne dla poprawy naszego zdrowia
        substancje pochodzenia naturalnego, których stosowanie zgodnie z zaleceniami
        jest w pełni bezpieczne.

Zapewniamy Państwa, że wszystkie nasze produkty pochodzenia naturalnego, w tym
        również Citrosept spełniają najwyższe normy jakości i odpowiadają aktualnie
        obowiazującym standardom europejskim, co jest stale monitorowane przez naszych
        ekspertów.

Chętnie poznamy Państwa opinie i doświadczenia związane ze stosowaniem naszych
        produktów.

Prosimy o kontakt na adres:

Cintamani Poland
        05-500 Piaseczno
        ul. Młynarska 13A lok.90
        lub na adres e-mailowy
        biuro@cintamani.pl

w imieniu Cintamani Poland

wiceprezes d/s strategii i rozwoju

Aleksander Majewski-Trefall

Skopiowalam ze strony citroseptu.
    • ariana1 Re: citrosept ? 29.04.07, 15:30
      Słuchajcie a jakie są ceny greposeptu w Polsce? Bo ja chcę poprosić kuzynów,
      żeby mi kupili w Czechach parę buteleczek i chciałabym znać cenę polską dla
      porównania. Zawsze kupowałam citrogrep na Słowacji i był ok. Myślałam, że
      wszystko to to samo: citrosept, citrogrep, greposept, citro kapky, tylko nazwa
      inna. A wychodzi na to, że to całkiem co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka