Dodaj do ulubionych

zapalenie blednika

12.05.07, 14:58
od kilku dni mam zawroty glowy i nudnosci. nie moge utrzymac rownowagi i strasznie sie przy tym poce.czuje rowniez uciskajacy bol
glowy po lewej stronie. mieszkam w anglii i tutejszy lekarz stwierdzil zapalenie blednika... co prawda ucho mnie nie boli, z czego
sie ciesze, ale po 3 dniach mialo minac.tymczasem juz jest 5 dzien, a ja nadal mam zawroty glowy. wczoraj zmienilam tabletki,
przy ktorych braniu jako skutki uboczne podawane sa wlasnie... zawroty glowy.co prawda czuje sie troche lepiej, ale mam obawy -
czy lekarz mogl zle zinterpretowac moje objawy?? w pon musze byc w pracy. prosze piszcie na temat, moze pomozecie mi.
Obserwuj wątek
    • meys Re: zapalenie blednika 12.05.07, 18:37
      Mój tato tez to ma i co pół roku ma takie same objawy( zawroty głowy, nudności
      nawet zdarzało mu sie,ze tracił orientacje ;( ) Bierze na to jakieś tabletki,
      ale lekarz dobry profesor powiedział,ze na to nie ma lekarstwa niestety ;(
      Tobie życzę aby nawrotów nie było a jeśli sie utrzymują to szukaj tam jakiegoś
      lekarza może Ci pomoże!
      pozdrawiam
      • hermogenesa Re: zapalenie blednika 13.05.07, 11:28
        Nawroty?? o nie:( wczoraj bylam u takiego chinskiego lekarza, ktory stawia diagnoze na podst badania pulsu, zagladania w oczy i do buzi. diagnoza lekarza sie potwierdzila, chinczyk dal mi tabletki ziolowe na oczyszczenie i w pon mam akupunkture - mam nadzieje ze efekt bedzie natychmiastowy, bo meczy mnie to strrasznie. w sumie odkad biore te ziolowe (tamtych tez nie dorzucilam)czuje sie lepiej, ale mam uczucie, jakby wilgoci w uszach. teraz nie wiem czy jest to wynikiem zapalenia,czy to chinskie wyplukiwanie choroby;)
    • hermogenesa Re: zapalenie blednika 15.05.07, 11:39
      poniedzialek minal bardzo milo. akupunktura nie jest niczym bolesnym, a pomaga. tania niestety tez nie jest:/ uwazac trzeba jednak na chciwosc ludzka, bo nie wiem czy zalecanie 15-tu serii i proszenie o platnosc z gory nie jest naciaganiem. chory za wszelka cene chce wyzdrowiec - to fakt - ale chyba nie za £440.mimo wszystko to mily zabieg, po akupunkturze byl masaz i banki. kocham dlonie tego chinczyka. lepiej sie czuje i mam chnskie tabletki, ale nie minelo calkiem. grunt, ze moge chodzic do pracy.
    • hermogenesa Re: zapalenie blednika 24.05.07, 11:25
      Caly tydzien bylo calkiem spoko. 20 maja wyladowalam w szpitalu. mam takie ataki, jest ok, a poznij dopada mnie ten zawrot glowy i mdlosci. tam (w szpitalu) potwierdzila sie kolejny raz diagnoza. znow bylo dobrze do dzis. kreci mna mocno, ale ucze sie z tym zyc, znow nie chodze do pracy;(objawy pojawiaja sie lub nasilaja, kiedy sie zdenerwuje, lub jestem w pomieszczeniu bez okna, gdzie jest duszno. czy ktos ma tak samo i jak z tym dac sobie rade?
      • mallgosha Re: zapalenie blednika 29.09.07, 15:49
        Jak Twoje doswiadczenia z beldnikiem, czy sie poprawilo? Ja mialam
        pierwsze objawy ponad dwa lata temu i bylo to przerazajace. Tez
        mieszkam w Anglii. Moj owczesny GP zupelnie to ignorowal, jak
        wszystkie inne moje problemy. Dostalam SERC-16, ktory mi na
        szczescie pomaga. Mnie przeraza jednak brak konkretnej diagnozy.
        Odpowiedzi byly rozne: infekcja wirusowa, ucisk w kragoslupie
        szyjnym, brak wystarczajacej ilosci ruchu /plywam dosyc czesto/ itp.
        Nie wykonal mi zadnych badan. W koncu udalo mi sie zmienic lekarza.
        Zauwazylam, ze nawroty mam co ok. 6 miesiecy. Oczywiscie, gdy jestem
        zmeczona, czy czyms zdenerwowana czuje sie gorzej. Kilka dni temu
        znowu sie pojawily zawroty ide do mojeg nowego lekarza i ciekawa
        jestem diagnozy. Chcialabym w koncu wiedziec, co to jest i co dalej.
        • papudron Re: zapalenie blednika 30.09.07, 16:45
          Hm...Tak czytam to wszystko i się zastanawiam.A ja na Twoim miejscu zrobiłabym
          rezonans magnetyczny.7 lat temu miałam bardzo podobne objawy jak Ty.Okropne
          zawroty i bóle głowy.Miałam takie uczucie momentami jakbym nagle upadała do
          tyłu.Chodziła do różnych lekarzy.Jedni mówili,ze to migrenowe bóle głowy,drudzy
          że ucisk od kręgosłupa ale nikt nie mógł postawić trafnej diagnozy,I tak się
          męczyłam przez 5 lat.2 lata temu-4 dni po urodzeniu dziecka dostałam takiego
          ataku bólu głowy i zawrotów ze wykonali mi rezonans i kazało się,że mam guza
          mózgu.Ja nie mówię ze też musisz mieć ale na twoim miejscu zrobiłabym rezonans i
          poszła do okulisty wykonać badanie dna oka...
          • mallgosha Re: zapalenie blednika 02.10.07, 16:44
            Moja nowa pani doktor zasugerowala badania w szpitalu. Czekam
            wlasnie na termin. Jej zdaniem objawy wskazuja na syndrom Meniere. Z
            dowiadczenia wiem, ze w szpitalach badaja bardzo dokladnie. Mam
            nadzieje, ze w koncu poznam przyczyne moch zawrotow glowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka