19.06.07, 23:23
No cóz wiem ze bedzie to standardowe pytanie ale chcialabym sie zapytac i dowiedziec jakich diet najczesciej uzywacie i nie chodzi mi tylko o tak zwana MŻ czyli mniej żreć .. co wam pomaga w wytrwaniu w niej ?? i jakich produktow nie powinno się jesc ??
dzieuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • cioccolato_bianco Re: Dieta ?? 20.06.07, 12:25
      pieczywa i produktow macznych, slodyczy, smazonych na tluszczu dan, tlustych
      wedlin i miesa, dosladzanego, tlustego nabialu
    • arabelka13 Re: Dieta ?? 21.06.07, 19:38
      na mnie najlepiej dziala south beach. pierwsze dwa tygodnie sa trudne, ale potem
      jest zdecydowanie lepiej. trzeba niestety zrezygnowac trwale ze slodyczy,
      makaronu i bialego chleba, ale ja czesto rekompensuje to sobie owocami, ciemnym
      pieczywem fitness i makaronem razowym:)
      • ewuniaaa3 Re: Dieta ?? 23.06.07, 09:44
        Bez chleba, makaronu, słodyczy- wyrzeczenia
        Mało mięsa, wędlin itp.- nie lubię
        • hesjja Re: Dieta ?? 23.06.07, 15:31
          Może niekoniecznie bez chleba ale pełnoziarnisty. Umiar zawsze się przyda a
          sama musisz znaleźć co Tobie służy w zachowaniu sylwetki a co Cię gubi. Mnie
          słodycze.... :-(
    • olgaaa.dori Re: Dieta ?? 24.06.07, 17:38
      Dzieki za wszytkie uwagii .. ogolnie bez slodyczow moge sie obejsc ziemniakow makaronu wogole nie jem ewentualnie ryż ... ale widze ze moja zguba jest z pieczywem nie umie sobie go odmowic jeszcze takich swiezutkich buleczek ... po prostu mniami .. no coz czas pieczywko zastapic czyms innnym ...
      • gofera2 zmiana na stałę odżywiania 27.06.07, 08:02
        Metoda Montignac jest rewelacyjna

metodamontignac.republika.pl/index.html
        polecam
        • olgaaa.dori Re: zmiana na stałę odżywiania 27.06.07, 11:57
          z tego co widze wyglada napewde niezle :)
          napewno wyprobuje :)
          cos w koncu trzeba zmienic :)
          dzieki wiekie
          • gofera2 Re: zmiana na stałę odżywiania 27.06.07, 15:42
            ciesze się,że pomogłam zapraszam na forum

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143
            tam mi ,,wizyta'' bardzo pomogła ;-)
            pozdrawiam
    • za.i.przeciw Re: Dieta ?? 27.06.07, 13:42
      Wegetarianizm :)
      Zdrowa, pełnowartościowa dieta, a przy tym sumienie mniej gryzie za krzywdzenie,
      zabijanie i zjadanie niewinnych istot.
      • olgaaa.dori Re: Dieta ?? 28.06.07, 17:54
        wegetarianizm to nie dla mnie ja jestem miesorzerna nic na to nie poradze gdyby calkiem zrezygnowac z miecha w jadlospisie to by byla koszmarna katorga ... nie da rady ...
    • harmony1 Re: Dieta ?? 27.06.07, 16:44
      Ekologiczne warzywa, owoce

Nie- mięso!
      Nie- termiczne przetworzone!
      Nie - mleko!
      Nie -słodycze!
      Nie- alkohol!
      Nie - papierosy!

WEGANIZM:)
      RUCH! Powietrze!Oddychanie!Relaks!
      • 83kimi Re: Dieta ?? 29.07.07, 14:43
        Co jest złego w mleku?
        • agawa5 Re: Dieta ?? 29.07.07, 19:39
          Kazeina którą potrafimy trawić góra do 5 roku życia. Pozatym mleko pasteryzowane
          gnije w przewodzie pokarmowym, i najwazniejsze - jest silnie śluzotwórcze czyli
          odpowiada za wszelkie przeziebienia, zapalenia ucha, migdałków, anginy itp
          choroby. Nabiał zasluzowuje głównie układ oddechowy. (w sumie z nabiału to
          najgorszy jest pod tym względem jogurt)
          • pawello_1986 Re: Dieta ?? 30.07.07, 14:00
            A co twoim zdaniem jest dobre z nabiału?
            Przecież nabiał jest cennym źródłem wapnia i innych składników których nie ma w
            innych produktach. Ponadto w serach i fermentowanych produktach mlecznych
            kazeina została już w wiekszości strawiona wiec nasz organizm nie musi sie już
            meczyć.
            • agawa5 Re: Dieta ?? 02.08.07, 18:48
              A co twoim zdaniem jest dobre z nabiału?

Z tego co czytałam najlepiej nie jesc go wcale

> Przecież nabiał jest cennym źródłem wapnia i innych składników których nie ma w
              > innych produktach.

Tak ale ten wapn jest dla nas biologicznie nieprzyswajalny. W procesie
              pasteryzacji powstaja nierozpuszczalne sole magnezowo-wapniowe, ktore czesciowo
              wytracaja sie na naczyniach produkcyjnych w postaci tzw. kamienia mlecznego a
              pozostała ilosc osadza sie w nerkach w postaci kamieni nerkowych. Poniewaz
              nabial jest produktem białkowym, z natury kwasotwórczym, organizm w czasie
              trawienia musi poszczegolne aminokwasy neutralizowac (bialko zwierzece ma siarke
              w swoich czasteczkach). Neutralizacja nastepuje za pomoca wapnia i magnezu i tak
              wlasnie nabial wypłukuje nam z kosci wapn. Im wiecej nabiału tym wieksza szansa
              osteoporozy i innych chorób.

Ponadto w serach i fermentowanych produktach mlecznych
              > kazeina została już w wiekszości strawiona wiec nasz organizm nie musi sie już
              > meczyć.

Nie kazeina a laktoza. Dlatego np. jogurt jest nieszkodliwy dla ludzi z
              nietolerancja laktozy a ma ja 90% populaci świata.
              • pawello_1986 Re: Dieta ?? 02.08.07, 20:01
                Można prosić o źródła danych, jakaś literatura, autor. Pisząc o nabiale i jego
                właściwościach nie brałem pod uwagę mleka pasteryzowanego i przetworów z niego.
          • harmony1 Re: Dieta ?? 30.07.07, 15:57
            Agawa witaj:-)

Otóż to,w skrócie i na temat:)

Pozdrawiam.

• lajton Re: Dieta ?? 30.07.07, 16:33
      Jem wszystko czego tutaj zabraniacie. Po prostu nie objadam się. I jestem szczupła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka