Dodaj do ulubionych

bolace lydki...

26.07.07, 14:59
od niedawna bola mnie strasznie lydki,ciagle mi ten bol dokucza.Moj lekarz
zalecil codziennego zarzywania magnezu,mowil,ze powinno przejsc niestety tak
nie jest.Ciagle czuje taki odrentwienie polaczonie z bolem,czuje sie jakbym
pokonywala gory!Moze ktos zna jakies domowe sposoby?Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • green_land Re: bolace lydki... 26.07.07, 16:27
      Zbadałas poziom magnezu? Zrób to, bo czasami nie warto brac w ciemno i czekać
      na efekty, może być przecież inna przyczyna kurczy, niż tylko brak Mg.
      Poza tym czasami nie wystarcza brać 1-2 tabletki dziennie, tylko trzeba wziąć
      więcej. Biorę 2 rano i 4 wieczorem i powoli, powoli jest lepiej /a na
      opakowaniu zalecają 1-2 na dobę przy profilaktyce i 6 przy leczeniu niedoborów -
      SlowMag B6/
      • 26-08em Re: bolace lydki... 26.07.07, 17:15
        Z tego co wiem to dzienna dawka magnezu wynosi 340-360 mg tyle tez biore wiem,
        ze jesli bedzie sie bralo wiecej to organizm to odrzuca,tak samo jest przeciez z
        witaminami.
        Chyba powinnam udac sie znowu do lekarza.Dzieki za post!
        • am111 Re: bolace lydki... 26.07.07, 17:34
          www.niespokojnenogi.pl
    • zyrafa46 Re: bolace lydki... 26.07.07, 18:01
      A może brakuje Ci potasu? Gdy mnie łapią kurcze to zjadam albo dolomit albo
      wyjadam wszystko co z pomidorów. Rano ratuję przewód pokarmowy po takiej uczcie
      pomidorowej lub czekoladowej gdy nie ma magnezu w lepszej formie.
      • zyrafa46 Re: bolace lydki... 26.07.07, 18:04
        Eeee tam, łydki. Mi potrafią sie "kurczyć" CAŁE nogi...... Wtedy zupełnie
        zapominam o czekających mnie porannych żołądkowych konsekwencjach.
        • 26-08em Re: bolace lydki... 26.07.07, 18:20
          potas?moze to odpowiedz na te moje bolaczki-tz od niedawna nie jem ani czekolady
          ani zadnych slodyczy,tak to moze byc przyczyna...brak cukru to rowniez ciagle
          zmeczenie co mnie ostatnio przesladuje.
          • jeanne72 Re: bolace lydki... 26.07.07, 20:21
            Czemu nie jesz cukru? Odchudzasz się? Niestety i cukru nie można całkowicie
            wyeliminować z diety, bo hipoglikemia powoduje wiele bardzo nieprzyjemnych
            objawów. Włącznie z zaburzeniami w pracy mięśni i innych narządów.
            Potas natomiast znajduje się m.in w soku pomidorowym - popijaj go codziennie, bo
            brak potasu rzeczywiście może powodować takie bóle i skurcze.
            W ogóle postaraj się, by Twoja dieta była jak najbardziej urozmaicona.
            A jeśli mimo zmiany diety i ewentualnie uzupełnienia jej preparatami
            witaminowymi nie przejdzie Ci, trzeba będzie wybrać się do chirurga naczyniowego
            bądź flebologa. Zwłaszcza jeśli ból pojawia sie po wysilku, dłuższym chodzeniu itp.
            • 26-08em Re: bolace lydki... 27.07.07, 14:03
              Zrobilam sobie mala pauze ze slodyczami myslalam,ze to mi nie zaszkodzi niestety
              wyszlo inaczej.Dzisiaj wchodzac do sklepu od razu rzucilam sie na
              czekolade...moze to glupio zabrzmi ale ten dziwny bol tak jakby
              przeszedl!odczuwam jeszcze drobne mrowienie ale to nic w porownaniu z ostatnimi
              dniami.Dzieki!!:-)
          • melolonta.melolonta Re: bolace lydki... 27.07.07, 16:46
            26-08em napisała:

> potas?moze to odpowiedz na te moje bolaczki-tz od niedawna nie jem ani czekolad
            > y
            > ani zadnych slodyczy,tak to moze byc przyczyna...brak cukru to rowniez ciagle
            > zmeczenie co mnie ostatnio przesladuje.

Sprawdź, czy nie masz anemii lub/i sprawdź, czy masz prawidłowe ciśnienie.
            Ech, wiele rzeczy możesz jeszcze sprawdzać na okoliczność permanentnego
            zmęczenia :-(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka