Dodaj do ulubionych

łuszczyca

IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 27.06.03, 17:14
dobre czasy dla łuszczyków-LATO.słońce i morze to najlepsze lekarstwo-więc
na leżaki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ani Re: łuszczyca IP: *.itpp.pl 30.06.03, 18:40
      moja babcia chorowała na łuszczyce przez ponad 40 lat , aż w końcu jakiś lekarz
      zastosował u niej odpowiednie leczenie i ją wyleczył - poprostu nareszcie
      trafił.
      pozdro
      • Gość: kamilka6 Re: łuszczyca IP: *.stok.xen.pl 01.07.03, 20:15
        Gość portalu: ani napisał(a):

> moja babcia chorowała na łuszczyce przez ponad 40 lat , aż w końcu jakiś
        lekarz
        >
        > zastosował u niej odpowiednie leczenie i ją wyleczył - poprostu nareszcie
        > trafił.
        > pozdro\

a czym ją wyleczył???;-)
        • Gość: zbynio Re: łuszczyca IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 01.07.03, 21:31
          ja biore raz w tygodniu koimpiel w solance i zaraz potem nakładam krem przezna
          czony do suchej skóry "NANOBASE" zaletą kremu jest napewno nie brudzenie
          materiałów
          • babazgaga Re: łuszczyca 01.07.03, 22:37
            Oj, a ja mam taką dziwną wersję - łuszczy mi się owłosiona skóra głowy, czasem
            złazi na szyję, czoło, za uszy, pękają mi strasznie ręce (dłonie) i stopy
            STRASZNIE (boli i nie chce się goić), mam zdeformowane i biedne wszystkie
            dziesięć paznokci. Klasyczne zmiany łuszczycowe miałam dwa razy, raz na rękach,
            raz na brzuchu, i jak przeszły to na razie nie wróciły. Na szczęscie tej
            mojej "wersji" łuszczycy nie bardzo widać, no ewentualnie wygląda jak straszny
            i brzydki łupież, gorzej że jak mi tak stopy solidnie popękają, co się zdarza
            zwłaszcza latem, to nie mogę chodzić, a jak nawet chodzę to kuleję i mnie
            wszystko boli.
            I musze powiedzieć że przez zupełny przypadek odkryłam jeden specyfik który
            trochę pomaga (trochę=lepiej niż wszystkie maści ze sterydami do kupy wzięte).
            Nazywa się Balsam Szostakowskiego, jest do kupienia w każdej aptece bez
            recepty. Klasycznie stosuje sie go do leczenia ubytków w śluzówce żołądka, ale
            także do leczenia ubytków w skórze. Jedyny ból że ma konsystencję i kleistość
            takiego starego kleju pod tytułem guma arabska, zostawia kleiste plamy, ciężko
            go zmyć ze skóry (ale w pralce się spiera) i jest dość ohydny. Smaruję się
            grubo w chorych miejscach na noc i leżę w łóżku z kończynami do góry przez
            godzinę aż się trochę wchłonie. Dobrze że mieszkam sama, bo widok jest pewno
            przezabawny:):):)
            • Gość: zbynio Re: łuszczyca IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 02.07.03, 20:14
              Ty to masz dopiero przechlapane
              POWODZENIA

P.s.
              chciałbym zobaczyć te nogi w górze:)
    • Gość: pietrzak5 Re: łuszczyca IP: 62.233.157.* 02.07.03, 09:23
      moja siostra maiła łuszczycę , taki przypadek, że musiała leżeć w szpilatu.
      smarowała sie taka maścia CYGNOLINA. CHODZIŁA TEZ NA SOLARIUM
      • Gość: hydrogen Re: łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 15:52
        Łuszczycę można wyleczyć stosując Żywienie optymalne i pomocniczo prądy
        selektywne.
        Pozdrawiam
        • Gość: zbynio Re: łuszczyca IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 02.07.03, 20:08
          niestety dieta w moim przypadku sie nie sprawdza(kwaśniewskiego)
          prądy selektywne są dobre ale na mięśnie-na łuszczyce sie nie sprawdza(w moim
          przypadku)
      • Gość: zbynio Re: łuszczyca IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 02.07.03, 20:11
        smarowałem się maścią CIGNODERM bez efektu to jest terz maść cynkowa
        • Gość: hydrogen Re: łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 17:15
          A byłeś w czasie diety pod kontrolą lekarza?
          • Gość: zbynio Re: łuszczyca IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 03.07.03, 21:16
            Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> A byłeś w czasie diety pod kontrolą lekarza?

nie niebyłem zato żonka była na wczasach żywienia optymalnego no i sporo sie
            nauczyła.
            musze dodać że jestem palący,pijący od czasu do czasu i robie wszystko co FE:).
            lubie za to słonko i polecam wszystkim

pozdrówki
            • Gość: ani Re: do Kamilki IP: *.itpp.pl 05.07.03, 06:11
              niestety moja babcia już nieżyje ale ja prowadze tzw. "Zeszyt Zdrowia" , no i
              mam w nim zapisane co babcia mi powiedziała na temat leczenia "jej" łuszczycy :

Babcia + łuszczyca + Silimarol + witaminy = zdrowie

z tego co pamiętam babcia mówiła mi że okazało sie że miała jakieś niedomagania
              w wątrobie a Silimarol to wyregulował , ale jak pewnie wiesz łuszczyce leczy
              sie baaardzo inywidualnie .

a swoją drogą nie wiem dlaczego wcześniej wykryto u niej tego "niedomagania"
              wątroby .

ani
              • Gość: ani Re:c.d.: do Kamilki - poprawka IP: *.itpp.pl 05.07.03, 06:13
                pomyliłam sie , poprawiam więc

"...a swoją drogą nie wiem dlaczego wcześniej nie wykryto u niej ..."

no teraz już dobrze

ani
              • Gość: kamilka6 Re: do Kamilki IP: *.stok.xen.pl 05.07.03, 10:40
                dzieki ani,ja łykam witaminki ale i w sylimarol tez sie zaopatrze :P,jak cos
                jeszcze sobie przypomnisz daj znac ,pozdrawiam
                • Gość: ani Re: do Kamilki IP: *.itpp.pl 05.07.03, 11:51
                  aha ,

mam też coś takiego napisane w moim "Zeszycie"

"Sylimarol i Rapaholin na wątrobe" ,

radze jednak skonsultować sie z lekarzem , niestety nie wiem czy np.
                  oba te lekarstwa można razem brać , niewiem też czy Babcia nie brała jakiegoś
                  specjalnego zestawu witamin , ale tego już nigdy sie nie dowiem.

powiem Ci też jeszcze że przy każdej okazji babcia polecała witaminy "Falwit".

u mnie też było podejrzenie łuszcycy : jak byłam mała dziewczynką , wszyscy
                  no prawie wszyscy dermatolodzy po obejrzeniu moich zmian skórnych twierdzili że
                  ja mam łuszczyce no i musiałam sie smarować różnymi mazidłami , aż kiedyś
                  pojechałam do Lublina do szpitala na wizyte a tam dermatolog obejrzał mnie ,
                  moje kolana i łokcie i powiedział że jak zacznę dojrzewać to "to" mi minie
                  i tak sie stało , i nigdy nie dowiedzieliśmy sie co to było.

a tak dla pocieszenia powiem Ci że maści na łuszczyce mają też bardzo dobre
                  działanie na skóre głowy nie tylko leczą ale też odżywiają włosy ,
                  no chyba że teraz maści mają inne składniki ale wtedy pamiętam miałam baaardzo
                  zdrowe włosy aż sie wierzyć nie chce.

a to moje leczenie trwało dobre kilka lat , minęło mi ok. 10 - 12 roku życia -
                  teraz nie pamiętam dokładnie.

pozdrawiam

ani

• Gość: kinga Re: do Kamilki IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 15:57
                    ja mam nawroty łuszczycy,jeśli kilka razy z rzędu zachoruję na anginę,ponadto
                    po alkocholu zmiany się nasilają. Łuszczyca u mnie zniknęła po maści diprosalic
                    i cloboderm ,które stosowałam na przemian na noc diprosalic , rano cloboderm.A
                    jeśli wasze kuracje długo wam nie pomagają należy zmieniać lekarzy na lepszych.?
                    Łuszczycę można wyleczyć.
                    • Gość: zbynio Re: do Kamilki IP: *.uznam.net.pl / 192.168.3.* 07.07.03, 00:20
                      Gość portalu: kinga napisał(a):

> ja mam nawroty łuszczycy,jeśli kilka razy z rzędu zachoruję na
                      anginę,ponadto
                      > po alkocholu zmiany się nasilają. Łuszczyca u mnie zniknęła po maści
                      diprosalic
                      >
                      > i cloboderm ,które stosowałam na przemian na noc diprosalic , rano
                      cloboderm.A
                      > jeśli wasze kuracje długo wam nie pomagają należy zmieniać lekarzy na
                      lepszych.
                      > ?
                      > Łuszczycę można wyleczyć.

dzięki skorzystam

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka