am55 15.08.07, 20:05 Witam.Od jakiegos czasu pocę się podczas snu,ale pot wystepuje tylko na klatce piersiowej.Czy jest to normalne czy to zwiastun jakiejś choroby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi93 Re: dziwne pocenie się 17.08.07, 09:26 czesc Ja tez sie strasznie poce, ale lecze sie na chlamydie pneumoniae, ktora wywolala u mnie zapalenie pluc. Mysle ze moze powinnas zrobic sobie badania w kierunku bakterii atypowych : chlamydia, mykoplazma? A masz jeszcze jakies inne objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
am55 Re: dziwne pocenie się 17.08.07, 10:13 no właśnie nic innego się nie dzieje poza tymi potami,i tylko w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
essi23 Re: dziwne pocenie się 17.08.07, 18:10 dla pewności powinnaś mieć zrobione zdjęcie rentgenowskie klatki piersiowej Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: dziwne pocenie się 17.08.07, 19:53 No to ja mam po drugiej stronie ten problem.Pocą mi się tylko plecy i to w dzień,szczególnie do godz.około 10-11 max.Ale czasem w czasie snu mam spoconą tylko klatkę piersiowa.Przechodziłem w dzieciństwie zapalenie oskrzelików płuc.Prześwietlenie wykazywać będzie te zmiany do końca życia.Myślę,że pocenie klatki piersiowej następuje przed zmianą pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta2507 Re: dziwne pocenie się 19.08.07, 20:39 proponuję poczytać na stronie www.fenomennoni.pl/annaszukalska na temat zdrowia, może sie przydać taka wiedza.Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: dziwne pocenie się 19.08.07, 21:44 Nie ma takiego adresu.>fenomennoni.pl/annaszukalska < ???? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta2507 stronka 20.08.07, 19:48 Sory ale wiem ze jest może jeszcze raz kliknij podaję www.fenomennoni.pl/annaszukalska Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: stronka 24.08.07, 23:32 aneta2507 napisała: > Sory ale wiem ze jest może jeszcze raz kliknij podaję > www.fenomennoni.pl/annaszukalska Pozdrawiam A może przestań spamować handlaro. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: dziwne pocenie się 17.08.07, 20:28 Moim zdaniem to może byc na tle nerwwwicowym Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: dziwne pocenie się 19.08.07, 22:01 Idź do lekarza, zrób badanie krwi. Zwróć uwagę, czy nie masz powiększonych węzłów chłonnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: dziwne pocenie się 22.08.07, 14:33 To może być objaw menopauzy - pocenie się właśnie na piersiach jest charakterystyczne dla tego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: dziwne pocenie się 23.08.07, 12:19 Pocenie się tylko w nocy może być objawem bardzo poważnych chorób, nawet nowotworowych. Idź do lekarza na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Ja się tak pocę już od 20 lat 24.08.07, 20:18 Tyle że takie pocenie zdarza się w miesiącach letnich, kiedy to temperatura i wilgotność względna nocnego powietrza zmusza mój organizm do wydzielania potu... Napisz jaka jest u ciebie w nocy temp. powietrza i wilgotność, czy śpisz pod kołdrą, w pidżamie czy nago. Od tego zależy diagnoza. Odpowiedz Link Zgłoś
kortyzol Re: dziwne pocenie się 31.08.07, 20:04 Jeśli chory poci się w nocy; jeśli ma wrażenie, że głowa mu płonie, a stopy ma zimne; jeśli przed zaśnięciem czuje dreszcze; jeżeli w ciągu dnia odczuwa zmęczenie i skarży się na osłabienie psychiczne, jeśli każdy wysiłek, w tym umysłowy, wywołuje bicie serca, senność albo nocną bezsenność; jeśli widzi czarne plamy lub jasne błyski przed oczami; jeżeli skarży się na uporczywy, metaliczny smak w ustach i brak apetytu w godzinach porannych; jeżeli kaszle nocą w łóżku, a także rano; jeśli trudniej mu się oddycha w ciepłym pomieszczeniu lub po chwilowym napięciu nerwowym; jeśli podczas wchodzenia na schody chory oddycha z trudnością; jeśli często, zwłaszcza po przegrzaniu, cierpi na zaflegmienie i katar; jeżeli po umyciu się zimną wodą chory miewa krwotoki z nosa; jeśli rano i wieczorem skarży się na palenie w oczach; jeśli, zwłaszcza rano i i wieczorem, boli go gardło - podajemy Ammonium carboni-cum C9 po 5 kropel 3 razy dziennie. Kłujące bóle w okolicy serca rozpoczynające się rano i cichnące wieczorem, zwiększające się przy ruchu i nachylaniu; bicie serca i nierównomierne tętno; częste migreny i bóle głowy - wymagają podania Spigelia C5 po 5 kropel 3 razy dziennie. Ogólna słabość, wrażliwość na zmiany pogody, ustawiczne zmęczenie, wskazują na potrzebę podawania Acidum phospho-ricum C9 po 5 kropel 3 razy dziennie przez kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś