Dodaj do ulubionych

dziwaczny cholesterol

IP: *.farm.amwaw.edu.pl 01.07.03, 09:01
Czy ktoś mi może wyjaśnić co się dzieje z moim cholesterolem?Zawsze w maju
czerwcu mam poniżej 200 (obecnie 162mg/ml), a na jesieni mimo diet zaczyna
się
zwyżkowanie, nawet do 240 (LDL 160!!!!). i nie wiąże się to z dietą, mam 25
lat
i unikam tłuszczy zwierzęcych!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: dziwaczny cholesterol IP: *.unknown.tele.dk 01.07.03, 09:53
      Zetka

Dalam sie swiadomie sprowokowac.

Wnioskuje, ze "znajdujesz sie" na farmacji na Akademii Medycznej w Warszawie,
      to tez napisalam Ci w poscie "osad moczu".

Czyli specjalistow od medycyny na AM masz co nie miara, to co Ty tu szukasz?
      Nie ufasz tym co Cie uczyli? Czy znalazles sie tam "przypadkowo"?

Wniosek nasuwa sie jeden to chyba dla zabawy - i jeszcze to "szambo do ziemi"?

Pozdrawiam

Maria
      • Gość: zetka Re: dziwaczny cholesterol IP: *.farm.amwaw.edu.pl 01.07.03, 11:44
        Specjalistów? Od pół roku próbuje się dowiedzieć, który specjalista może mi
        pomóc z cholesterolem a jak na razie jedynym wynikiem jaki mi się udało
        osiągnąć jest rada szanowanego pana profesora, nazwisko przemilczę,brać Zocor!
        Nikogo nie interesuje przyczyna tak drastycznych wahań, jedyne co potrafią
        zaaplikować to leki (najlepiej jeszcze od zaprzyjaźnionego akwizytora)!!!

Gość portalu: Maria napisał(a):

> Zetka
        >
        > Dalam sie swiadomie sprowokowac.
        >
        >
        > Wnioskuje, ze "znajdujesz sie" na farmacji na Akademii Medycznej w Warszawie,
        > to tez napisalam Ci w poscie "osad moczu".
        >
        >
        > Czyli specjalistow od medycyny na AM masz co nie miara, to co Ty tu szukasz?
        > Nie ufasz tym co Cie uczyli? Czy znalazles sie tam "przypadkowo"?
        >
        > Wniosek nasuwa sie jeden to chyba dla zabawy - i jeszcze to "szambo do
        ziemi"?
        >
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Maria
        • Gość: zetka Re: dziwaczny cholesterol IP: *.farm.amwaw.edu.pl 01.07.03, 11:45
          i szaMBO to nie moja sprawka!
        • Gość: Maria Re: dziwaczny cholesterol IP: *.unknown.tele.dk 01.07.03, 13:54

Zerknij na ten post Re: zawyzon.y poziom cholesterolu Gość: Maria, 26-06-2003
          02:07, tam podzielilam sie moimi doswiadczeniami.

Uprzedzam, nie jestem ekspertem,a tylko draze w roznej literaturze, by znalezc
          odpowiedz na dreczace mnie pytania i by sobie i najblizszym pomoc, bo rady
          lekarzy nie daly oczekiwanych efektow.
          Ty pewnie lepiej wiesz czy uczy sie na studiach medycznych o zywieniu i
          dietetyce.
          Ale gdyby to robiono, to dr. Mariusz nie odsylalby do Instytutu Zywienia.
          Moje doswidczenia - to medycyna jest glownie nastawiona na usuwanie skutkow a
          nie zapobieganiu chorob - czyli zywieniu.

Ta teoria o indeksie glikemicznym przemawia do mnie, uklada sie w logiczna
          calosc, do tego dokladam alergie pokarmowe.
          Bo jak wszystkie wyniki badan sa w normie, to tak jak w tym powiedzenieu "jak
          nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o pieniadze", to w przypadku zdrowia
          chodzi o to co wsadzisz do brzuszka, alergie pokarmowe.

Poki co "doswiadczenia" na mnie samej i rodzinie dzialaja.

Moje dywagacje na temat Twojego cholesterolu:
          - jakich weglowodanow jesz wiecej na wiosne , jakich latem a co na jesieni?
          Zrob krotka analize tego co jesz , mala liste i moze to Cie naprowadzi co jest
          przyczyna skokow.

Leje caly czas
          Pozdrawiam,

Maria

• Gość: zetka Re: dziwaczny cholesterol IP: *.farm.amwaw.edu.pl 02.07.03, 10:37
            wlasciwie to sobie nawet wydrukowalam Twoja wypowiedz wglebie sie w nia podczas
            wakacji
            • Gość: Maria Re: dziwaczny cholesterol IP: *.unknown.tele.dk 02.07.03, 11:49
              Zycze udanych wakacji, "zlotej" opalenizny i dobrej zabawy.

Maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka