Gość: tech.RTG IP: 81.210.122.* 01.07.03, 14:59 Do artykułu wkradł się drobny błąd.Cewnik wprowadza się do tętnicy,a nie do żyły jak podaje autor.Różnica jest zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Józef S. Re: Koronarografia IP: *.telkab.pl 24.10.03, 14:13 Bardzo duży błąd popełniają lekarze, którzy kierują chorego na koronarografie nie przygotowując do tego. Lekarz, który zaproponował mi badanie koronarograficzne nic nie powiedział na czym to będzie polegać. Podczas pobytu na oddziale chorzy są zastraszani przez innych okropnymi opowieściami jakie to katorgi się cierpi w czasie badania. Bałem się bardzo. Dopiero w szpitalu na ul. Spartańskiej w Warszawie przemiła Pani doktor Jędrzejczyk w bardzo jasny sposób objaśniła mi jak będzie przebiegało badanie. Pragnę podziękować tą drogą Pani doktor za dodanie mi otuchy, co pozwoliło mi spokojnie znieść badanie koronarograficzne, które prawdopodobnie uratowało mi życie gdyż za parę dni zostałem poddany operacji i wszczepiono mi dwa bypasy.Jak bardzo konieczne to było świadczy o tym fakt że dziś mogę pisać te słowa podziękowania.Niemniej jednak takich lekarzy jak Pani dr. Jędrzejczak trudno spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś