v.ci 24.08.07, 22:19 Ktoś z Was to ma ? Są jakieś poważne opracowania na ten temat ? Mogę prosić o linki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszkan Re: Niedobór niklu ? 24.08.07, 22:37 B. jestem ciekawa jak objawia Ci się ten niedobów niklu? Jest pierwiastkiem śladowym o "przypuszczalnym istotnym znaczeniu". Przyznam że nie śledziłąm rozwoju wiedzy na temat znaczenia biologii tego pierwiastka u ludzi, ale chyba rewelacji nie odkryto. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Niedobór niklu ? 26.08.07, 13:18 To są tylko moje domysły. Analiza pierwiastkowa włosów wykazała u mnie znaczny niedobór niklu. W rożnych źródłach można znaleźć opis objawów takiego niedoboru, np. tu: www.salve.net.pl/info.php?id=pierwiastki/nikiel Obserwuję u sibie nadmierną potliwość i pewne zaburzenia trawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: Niedobór niklu ? 25.08.07, 01:43 Tu znajdziesz linki do odpowiednich stron www.google.com.au/search?hl=en&q=nickel++deficiency+in+humans&btnG=Google+Search&meta= Odpowiedz Link Zgłoś