Dodaj do ulubionych

Diety rozne

IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 12:19
Ludziska, czy glowy zatraciliscie?
Dieta ten albo tamten...., moda czy co?
Ogolnie wie czlowiek,ze nadmierne spozywanie tluszczow jest szkodliwe.
Duzo warzyw, ruchu i oczywiscie nie nazerac sie.
Jedz powol, zuj i nie pij, bo to moze podraznic zoladek, gdzie rezultat
bedzie "chec na cos"
Staraj sie byc zadowolonym(a), oraz wszystko co jesz røb z zadowoleniem
OGRANICZ TLUSZCZE, SZCZEGOLNIE ZWIERZECOPOCHODNE! AMY
Obserwuj wątek
    • Gość: ajax Re: Diety rozne IP: 213.25.26.* 15.07.03, 14:08
      Super !!!!
      Otworzylas mi oczy :))))

LOL
      ajax
    • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 15:18
      Przyjemnosc po mojej stronie i pozdrawiam. Grubasy zaawsze zra( nie jedza,
      lecz polykaja , dokladnie jak swinia), a wymowek maja tyle, ze sam Pan Bog nie
      rozumi! amy
      • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 15:24
        Do gruboli: "Nie zyje sie po to by jesc, a je sie po to zeby zyc"- kapito ,g
        ruby(a) Amy
        • Gość: ajax Re: Diety rozne IP: 213.25.26.* 15.07.03, 15:29
          Amy, czy Ty masz jakis problem ze soba i dodajesz sobie sily zeby z nim walczyc
          poprzez ekshibicjonistyczne napastowanie samej siebie na forum publicznym????
          Moze to jest sposob? W kazdym razie zycze powodzenia.
          ajax
          • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 15:35
            Sam sie naucz pisac po polsku, ha,ha,ha Amy
            • Gość: ajax Re: Diety rozne IP: 213.25.26.* 15.07.03, 15:44
              czego nie zrozumialas????
              ajax
              • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 16:08
                Zrozumialam, albo nie? Uwarzam , ze jasno sie wypowiedzialam: "GRUBAS musi
                jesc mniej". Taka jest niestety prawda! amy
                PS. powtorze : narkomani, zarlocy, palacze, pijacy i tym podobne sa w tej
                sameej kategorii.., wedle mojego rozumu.
                Prawie karzdy grubol ma problemy psychiszne i ten sam grubol twierdzi, ze ich
                nie ma...., rownoczesnie z wypowiedzia wpi..... buleczke w myslach.
                Nie, nie mam szaccunku dla ggrubych, absolutnie,NIE...,
                Grubas, jak narkoman zawsze wymysli jakis powod co do OBZARSTWA.
                Grubasy sa prawie zawsze w depresii... Amy

• Gość: ajax Re: Diety rozne IP: 213.25.26.* 15.07.03, 16:21
                  Wspolczuje podejscia do innych ludzi. Twoje radykalne sady i sposob ich
                  wyrazania nie swiadcza o Tobie najlepiej.
                  bez odbioru
                  ajax
                  • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 16:27
                    Co swiadczy o czlowieku jest sprawa osobista, dlatego pozdrawiam.... Amy
                  • Gość: eliszka29 Re: Diety rozne IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 16:33
                    mam nadwage ale nie z obżarstwa tylko z powodu mojej choroby, przykre słowa
                    mówisz kobieto.Nie życzę ci abys kiedys przytyła z powodu choroby bo nie mozna
                    zrzucic zbędnych kilogramów ot tak sobie.
                    Wspólczuje Twoim znajomym i rodzinie jak przytyją chocby kilogram:((((
                    • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 16:38
                      A jaka chorobe masz? Otylosc jest bardzo sporadyczna w zwiazku z choroba.
                      Jezeli czujesz sie urazona, to przepraszam. Wiekszosc grubych ma swoja tusze z
                      powodu obzarstwa, niestety....Amy
                      • Gość: kaaag Re: Diety rozne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 16:53
                        z powodu np. niedoczynnosci tarczycy...
                        • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 17:01
                          Niedoczynnosc tarczycy?.
                          Jedna mozliwosc z wielu. Zgadza sie ze, nadwaga moze byc spowodowana "choroba" .
                          Jest to bardzo rzadkie zjawisko, tak ogolnie.
                          "Normalnie" nadwaga jest spowodowana obrzerstwem, tzn. zarciem jak SWINIA!
                          Amy
                          • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 17:19
                            Ja jem co mi sie podoba, dlatego taka madra jestem..., ha,ah Amy
                            • Gość: norma Re: Diety rozne IP: *.ceti.pl 15.07.03, 17:44
                              Amy mylisz się!

Nadwaga może być spowodowana wieloma czynnikami. Obżarstwo to jeden z wielu.
                              ale nie determinujący. Sa ludzie z zaburzeniami chormonalnymi, metabolicznymi,z
                              zaburz przemiany materii.ONi tyją pijąc wode.

Generalizowanie w twoim przypadku nie jest na miejscu.

Pozd.
                              • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 18:08
                                Zwroc uwage, ze ja generalizuje tzn. biore pod uwagee wiekszosc. Nadwaga z
                                powodu choroby jest sporadyczna i nie dotyczy tego malego procentu.
                                Pisze tu o zarlokach, ktorzy "chcieliby dostac stempel "niedoczynnosci
                                tarczycy"!
                                Prawda jest taka, ze przy niedoczynnosci tarczycy chudnie sie czesto, poniewaz
                                apetyt jest maly.
                                Problem otylosci jest zwiazany z psychika, wedle mego zdania.
                                Nie wyobrazam sobie wyglodzonego czlowieka, ktory jest gruby, tzn., trzeba
                                sobie dobrze "zapracowac" na grubastwo. Amy
                                Ps. Zaznaczam, ze moje posty nie dotycza osob chorych!
                                • Gość: słaby_diagnosta Wścieklizna Amy-choroba czy styl bycia??????? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 15.07.03, 18:33
                                  Gość portalu: Amy napisał(a):

> Problem otylosci jest zwiazany z psychika, wedle mego zdania.
                                  ------------------------
                                  A więc panna Amy z Danii pogardza chorymi psychicznie ?
                                  Przeczytałem wszystkie twoje posty we wszystkich wątkach i mam dobrą radę;
                                  zapisz się na jakiś kurs toleracji ( tylko intensywny, bo krótki nie pomoże) i
                                  empatii. W ogóle zajmij się leczeniem siebie, bo może być za późno. Zresztą już
                                  jest.
                                  • Gość: Amy Re: Wścieklizna Amy-choroba czy styl bycia??????? IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 18:41
                                    Niepoprawnie: ani wscieklizna, lub sposob zycia.
                                    Obserwacje , obserwacje zarlokow! Amy
                                • Gość: norma Re: Diety rozne IP: *.ceti.pl 15.07.03, 19:21
                                  Mam wrazenie, że sama nalezysz do tych grubasów i obżarciuchów.

Paaaaa
                                  • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 19:51
                                    Mialam jeden okres mojego zycie, gdzie ZARLAM. To duzo lat temu, dlatego
                                    wypowiadam sie z wlasnego doswiadczenia, jezeli ci ta wypowiedz dogodzi.
                                    Normalnie fizycznie zdrowy czlowiek nie ma mozliwosci na nadwage, jezeli
                                    normalnie sie odzywia. To jest moje zdanie, zauwaz.
                                    Normalny zoladek czlowieka nie powinien byc napychany jednorazowo wiecej jak
                                    1/4 litra (szklanka). Nie pisze tutaj nawet o kaloriach i zwroc uwage tylko
                                    objetosciowo ile tak zwany "normalny" czlowiek wpyla. Co jeszcze gorsze nie
                                    grryzie/zuje, a polyka. Zoladek nie jest smietnikem! Amy
                              • Gość: Doki uwaga na bzdury! IP: *.4-200-80.adsl.skynet.be 16.07.03, 00:44
                                Gość portalu: norma napisał(a):

> zaburz przemiany materii.ONi tyją pijąc wode.
                                >

Nic podobnego. Nie da sie utyc, pijac wode- waga zwiekszy
                                sie tylko o ciezar wypitej wody. To jest wlasnie
                                nieszczescie.
                                I chociaz Amy otworzyla ten watek tak agresywnym jezykiem
                                ,ze mialem sie nie wtracac, to jednak tu sie wpisze: nikt
                                nie tyje od wody. Tyje sie od nadmiaru kalorii. Innego
                                sposobu NIE MA. Drugie prawo termodynamiki.
                                Jesli Twoj metabolizm zmusza Cie do ograniczenia kalorii
                                do 1000 kcal/dobe, to trudno. Taka uroda. Spojrz na
                                tysiace ludzi, ktorzy musza zyc z cukrzyca,
                                fenyloketonuria i celiakia (tak! wbrew pozorom celiakia
                                to choroba doroslych, a nie dzieci) i przestan marudzic.
                                Po prostu nie dla ciebie jedzienie do syta (no, chyba ze
                                zdecydujesz sie na diete optymalna. Powodzenia. Bierzesz
                                udzial w swiatowym eksperymencie). Taki pech. Jestes
                                kaleka- nie mozesz jesc. Czy to straszne? Niektorzy nie
                                moga chodzic ani mowic.
    • Gość: Deni Re: Diety rozne IP: *.njp.gliwice.pl / *.gazeta.pl 15.07.03, 18:49
      Droga Amy,
      nie posądzałam Cię o taki brak tolerancji i takie a nie inne podejście do
      sprawy; świnie, grubole itp. Problem otyłości z całą pewnością ma podłoże
      psychiczne, ludzie ci potrzebują pomocy i wsparcia. Nie bardzo rozumiem jak
      praktykująca akupunkturzystka może tak do tego podchodzić???
      • Gość: Amy Re: Diety rozne IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 20:04
        Demi, rozumie twoje zawiedzenie, ale niestety prawda jest taka , ze obrzarciuch
        ma prawie identyczne mechanizmy jak narkoman, alkoholik i palacz: UZALEZNIENIE!
        Gruby czesto traktuje alkoholika, narkomana itp..., jako ludzi "piekla", a sam
        z WIELKA TUSZA uwaza , ze jest........
        Jestem bardzo tolerancyjna, tak sama przynajmiej uwarzam, ale niekiedy pomoc
        jest wieksza gdy prawde sie mowi. Pozdrawiam Amy
        • Gość: Deni Re: Diety rozne IP: *.njp.gliwice.pl / *.gazeta.pl 15.07.03, 21:02
          Każdemu uzależnionemu potrzebna jest pomoc i to nie tylko polegająca na
          waleniu kawy na ławę, zwłaszcza w taki sposób jak robisz to na tym forum. Czy
          do swoich pacjentów też zwracasz się per "świnia" lub "obżarciuch"?
          Każde uzależnienie ma jakieś podłoże, wiele na ten temat mówi medycyna chińska
          o której chyba co nieco wiesz. Pzdr
      • Gość: Też_gruba Amy popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 21:22
        Amy, popieram.
        Nikt nie tyje z powietrza, tylko z żarcia!!!

Jadąc dzisiaj do pracy widziałam na ławeczce na przystanku panią,
        baaardzo grubą, która ciągle coś jadła!!!

Są różne uwarunkowania psychiczne, myślę, że można to jakoś leczyć,
        ale niestety się nie leczy, niestety.
        Moja mama je cały czas, cokolwiek, zjadła mi ostatnio nawet nasiona do wysiania
        na działce, to niestety jest choroba i to poważna!!!
        pzdr

• Gość: Amy Re: Amy popieram IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 21:35
          Czesc Tez gruba, oraz oswiadcze ci , ze tez gruba bylam w pewnym okresie
          mojego zycia. Obecnie waze plus minus 54-6 kg na wzrost 161cm.
          Uwazam, ze to jest OK...., ale mialam okres zarloczny(psycchiczny) i wazylam
          75kg. Okropne to bylo! Amy
          • Gość: Tez_gruba Re: Amy popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 21:42
            Amy, zazroszcze Ci.
            Ja waze ok. 70 przy wzroscie 165 i jestem gruba!!
            Wiem, nie należy jeść, ale
            wlasnie zjadlam 4 kotlety smażone, wprawdzie z indyka, ale jednak, były pyszne.
            To jest naprawdę problem, co robić, aby nie jeść???.
            Nigdy się nie ograniczałam, życie jest jedno, lubię jeść.
            Jak psychicznie dałaś radę???

> Czesc Tez gruba, oraz oswiadcze ci , ze tez gruba bylam w pewnym okresie
            > mojego zycia. Obecnie waze plus minus 54-6 kg na wzrost 161cm.
            > Uwazam, ze to jest OK...., ale mialam okres zarloczny(psycchiczny) i wazylam
            > 75kg. Okropne to bylo! Amy
            • Gość: Amy Re: Amy popieram IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 21:57
              Nie ma o co zazdroscic i sprobuj metode zucia: zuj, zuj, zuj jak najdluzej.
              Pamietaj , ze indyki nie beda fascynujace po m.in. 20min.
              Sprobuj, napewno nie zaszkodzi. Wyprobuj metode 20min(od posilku oczywiscie) i
              odpisz . Amy
              • Gość: Tez_gruba Re: Amy popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 22:09
                Staram się żuć, od dawna np. do wszelkich surówek dotaję surowego kalafiora,
                albo migdały, pycha, i trzeba mocno gryść.
                Kiedyś, chyba dawno, byłam chuda.
                Ale teraz myślę, że życie jest jedno, a ja jestem głodna!!
                Jak to pogodzic? Wolę nie jeść, niż jeść to, co mi nie smakuje,
                więc robię to co lubię, i jem, niestety.
                To naprawdę jest psychiczne.

> Nie ma o co zazdroscic i sprobuj metode zucia: zuj, zuj, zuj jak najdluzej.
                > Pamietaj , ze indyki nie beda fascynujace po m.in. 20min.
                > Sprobuj, napewno nie zaszkodzi. Wyprobuj metode 20min(od posilku oczywiscie)
                i
                > odpisz . Amy
                • Gość: Amy Re: Amy popieram IP: *.kd4nxx10.adsl.tele.dk 15.07.03, 22:30
                  Zapytaj optymalnych! Amy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka