IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 13:50
Czy ktoś zna jakiś skuteczny lek na grzybicę pochwy? Przy każdym wyjeździe,
zmianie klimatu, wody dopada mnie to. Chodzę do lekarza, biorę jakieś
świństwa ale pomaga na krótko. Dlaczego to ciągle wraca? Już nie mam siły
ciągle stać pod gabinetem ginekologa... brrr
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: grzybica IP: korbank:* / 10.0.1.* 23.07.03, 14:13
      Poszukaj na forum zdrowie kobiety- oprócz leków -higiena, zero słodyczy, duzo
      jogurtu i duzo cierpliwosci, niestety
    • mamalgosia Re: grzybica 25.07.03, 13:10
      U mnie przestałą powracać po ketokonazolu. tylko na receptę
      • Gość: tangerines Re: grzybica IP: 213.199.227.* 25.07.03, 17:03
        Nie wiem jak byłaś leczona ale u mnie tak się działo dopóki nie dostałam serii
        doustnego środka przeciwgrzybiczego. Wszelkiego rodzaju kremy i globulki dają
        poprawę na chwilę.
        • Gość: lola Re: grzybica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 21:44
          Gość portalu: tangerines napisał(a):

> Nie wiem jak byłaś leczona ale u mnie tak się działo dopóki nie dostałam
          serii
          > doustnego środka przeciwgrzybiczego. Wszelkiego rodzaju kremy i globulki
          dają
          > poprawę na chwilę.

Te srodki czasem tez pomagają na chwile. Własnie mnie, tragedia!
    • magda010 Re: grzybica 25.07.03, 20:55
      Zgadzam sie, doustny Orungal jest swietny, reszta - dopochwowe i masci, tylko pomaga, zalecza, ale nie dobija. Ponadto nie podmywaj sie zbyt uporczywie, nie przeplukuj pochwy, nie uzywaj mydel, ani tamponow, ani perfumowanych podpasek. Polecam plyn do higieny intymnej Lactacyd Femina, w przerwach miedzy napadami grzybicy lactovaginal (trzeba zakwasic srodowisko w pochwie, potrzebny jest tam kwas mlekowy, dobrze lykac trilac (tez z kwasem mlekowym) i pic kefiry naturalne. Mi lekarka polecila wlasnie kefiry, a nie jogurty.
    • Gość: boss Re: grzybica IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 22:08
      Czesc. Moja stara jest dermatologiem - wenerologiem i wiem od niej ze na bank
      pomoże Ci Orungal w kaps. Ale jest jeden problem. Jest drogi a trzeba wziąć
      kilka tzw "pulsów"(ok. trzech) Pozdrawiam. p.s. Jak znasz dobrze jakiegoś
      lekarza to może wypisze Ci receptę na "inwalidę wojennego". Wtedy jest
      bezpłatny.
    • Gość: beemka1 Re: grzybica IP: *.acn.waw.pl 28.07.03, 10:45
      Orungal jest skuteczny, nie mozna go jednak brac w ciazy i w okresie karmienia
      piersia. A zapobiegawczo jedz ile wlezie jogurtow, nie kąp sie tylko bierz
      prysznic, nos bielizne tylko bawelniana, gotowana w proszku bez detergentow i
      prasowna w 'tych' miejscach, podmywaj sie plynem zawierajacym kwas mlekowy,
      ale tylko raz dziennie (tak, wiem to okropne, ale nadmiar higieny tez jest
      szkodliwy). Wietrzyc, przede wszystkim wietrzyc:-) Grzybki lubia wilgoc,
      zabija je powietrze:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka