tinki1 04.01.08, 12:06 witam, moj mąż (30 lat) chyba dziedzicznie lysieje.Jak moge mu pomoc? Czym wzmocnic cebulki, co mozecie polecic?prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genova51 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 12:46 Loxon 5% - na receptę, 2% dostaniesz bez recepty. Szampon "Dermena" do kupienia w aptece. W.wym. specyfiki są zalecane na łysienie androgenne i tzw. rozległe. Leczenie jest bardzo długie i tylko dla wytrwałych. Myślę, że najlepiej, gdyby mąż poszedł do dermatologa i ten pokierowałby leczeniem. Można też spróbować leków doustnych, poprosić w aptece, jest tego mnóstwo beż recepty. Dodam, że Loxon jest do wcierania, kosztuj ok. 27 zł. Szampon ok. 22 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 12:51 Jeśli jednak chcecie obyć się bez lekarza, to wpisz na goglach "łysienie". Tam dowiecie się o sposobach leczenia tej przypadłości, a także rodzajach łysienia, przyczynach itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 13:40 genova51 napisała: > Loxon 5% - na receptę, 2% dostaniesz bez recepty. Szampon "Dermena" do kupienia > w aptece. W.wym. specyfiki są zalecane na łysienie androgenne i tzw. rozległe. > Leczenie jest bardzo długie i tylko dla wytrwałych. Pierwszych, niewielkich efektów można spodziewać się po 50 latach leczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 14:48 snajper, nie dołuj mnie! Jestem w trakcie leczenia /od 2 miesięcy/. To zostało mi jakieś 49 lat i 10 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 17:22 genova51 napisała: > snajper, nie dołuj mnie! Jestem w trakcie leczenia /od 2 miesięcy/. To zostało > mi jakieś 49 lat i 10 miesięcy? :)) U niektórych takie specyfiki działają dużo szybciej - gdy łysienie jest powodowane chorobą czy brakiem jakichś elementów. Mmoże to Twój przypadek ? Powodzenia. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: wlosy,lysienie 04.01.08, 13:05 nie, chyba takich cudów nie ma, mój były mąż zaczął łysieć już na studiach, nasi synowie 32 i 28 lat jeszcze wcześniej, tymczasem dziadek moich synów i były teść, ma czuprynę jak lew:) Odpowiedz Link Zgłoś
agiatami loxon dziala 04.01.08, 15:57 tylko moj maz jak dziecko niesystematyczny. zatrzymane wypadanie po loxonie a szampony apteczne daja efekty wg mojej siostry. tylko ,ze jak ona wcierala loxon i myla codziennie wlosy szamponem vichy to po 3 tygodniach zauwazyla , ze znowu jej wypada wiecej. znalazlam informacje ,ze apteczne szampony trzeba oszczczednie stosowac -1x w tygodniu. po vichy wlosy sa gesciejsze,lepiej sie rozczesuja i sa blyszczace- pytanie :dlaczego po normalnych szamponach wlosy sa do kitu? moim zdaniem aby wydac kase na odzywke,rozczesywacz, zageszczacz i nablyszczacz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: loxon dziala 04.01.08, 17:58 agiatami napisała: > moim zdaniem aby wydac kase na odzywke,rozczesywacz, zageszczacz i nablyszczac Oraz Calgonit i Vanish. S. Odpowiedz Link Zgłoś