olka981 11.01.08, 10:37 co to jest jak mnie sie ciagle wydaje ze jestem glodna i mnie ssie w zolandku co na to i co to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kondorka Re: zolondek -ssanie 11.01.08, 13:26 moj maz tak ma od dziecka jak go ssie :) to musi cos przejesc i przechodzi ,ponoc to nerwica a on jest niespotykanie spokojnym i zrownowazonym czlowiekim :)ale wszystko dusi w sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
ela_anna Re: zolondek -ssanie 11.01.08, 17:13 najczesciej jest to wrzod dwunastnicy.Tzw bol głodu.Czujesz ssanie i uczucie głodu,jak zjesz to ,ta dolegliwosc przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_anna Re: zolondek -ssanie 11.01.08, 19:28 zoladek ,to bole po zjedzeniu posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
ptysio26 Re: zolondek -ssanie 14.01.08, 01:54 to moga byc wrzody. zrob sobie test na helicobacterie i lykaj preparaty z bakteriami kwasu mlekowego.ponizej dwa linki. ten drugi jest o wlasnie takim preparacie - biogaia. mi pomogl a kosztuje tylko 15 zeta za 10 tabletek. jest tani wiec w twoim przypadku chyba nie zaszkodzi sprobowac. www.dobrebakterie.pl/index.php?pname=153www.biogaia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zolondek -ssanie 14.01.08, 02:52 Obecność h.pylori nie jest jednoznaczne z obecnością wrzodów (!). Tę bakterię ma ponad 90% populacji (!). Odpowiedz Link Zgłoś
ptysio26 Re: zolondek -ssanie 14.01.08, 14:09 w takim razie przepraszam za dezinformacje. chodziło mi raczej o te bakterie. to nie koniecznie musza byc wrzody ale probiotyki moga tu pomoc. moim zdaniem. a podkreślam, ze nie jestem lekarzem. nie da sie ukryc, ze on bedzie wiedzial najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zolondek -ssanie 14.01.08, 16:07 Napisałam, co napisałam - bo jakiś czas temu miałam podobne dolegliwości które przerodziły sie w na prawdę potworne bóle żołądka, biegunkę (nie mogłam nic jeść, zwijałam się z bólu, cały dzień w łóżku albo jak na ostrych psychotropach - spowolniona). Zrobiłam test z krwi na obecność h.pylori i się załamałam. Poszłam do lekarz rodzinnej, która na wieść o wyniku - zaśmiała mi się w twarz mówiąc, że ponad 90% społeczeństwa ma tę bakterię i zdecydowana większość z nich nigdy nie miała i nie będzie miała wrzodów. Dlatego nie leczy się jej u każdego, kto ją posiada a tylko tych, którzy chorują na wrzody właśnie. To tylko czynnik ryzyka. Wysłała mnie na gastroskopię - wykryto tylko przepuklinę. A mnie przeszło po zwykłych probiotykach - miałam najprawdopodobniej grzybicę... Odpowiedz Link Zgłoś
olka981 Re: zolondek -ssanie 16.01.08, 04:15 nie wiem czy to nie od endometriozy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
olka981 Re: zolondek -ssanie 17.01.08, 11:39 to ma do tego czy sie nie rozsialo po jelitach i z tad takie symptomy az sie boje myslec bo jajniki tez mnie bola Odpowiedz Link Zgłoś