Dodaj do ulubionych

kit pszczeli - propolis

05.02.08, 21:12
Slyszalam, ze kit pszczeli - propolis ma dzialanie bakteriobojcze i
dziala jak antybiotyk. Moze ktos ma jakies doswiadczenia w leczeniu
propolisem, bardzo mnie to interesuje.
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Ja szczerze polecam 06.02.08, 09:30
      Przede wszystkim zanim się zdecydujesz używać musisz sobie zrobić test
      uczuleniowy bo wiele osób jest uczulonych na produkty pszczele.
      Ja do tej pory stosowałam propolis spray 1%-po moich kilkunastoletnim!!!
      leczeniu wszystkim czym dostępne (medycyna konwencjonalna-antybiotyki, sterydy
      itp. i ciągłych wycieczkach po dermatologach) problemów skórnych śladu nie ma.
      Maść propolisowa 7% też dobrze działa jeśli masz do zastosowania na niewielkiej
      powierzchni skóry, dlatego stosowałam wcześniej aerozol bo ma pojemność 250 ml
      no i łatwo stosować na większej powierzchni ciała jak w moim przypadku. Kupiłam
      dodatkowo spray w atomizerze taki mały z propolisem 3% i stosuję na
      gardło-dokładnie migdały które bez przerwy są powiększone i zaczerwienione, a
      dodatkowo z jednego ciągle mi "przecieka" i pędzluję patyczkiem z wacikiem bo
      raczej prysnąć tak sobie do ust bym nie zaryzykowała-ohydny smak ma,ale
      właściwości lecznicze jak dla mnie bomba bo jak na razie migdał przestał mi
      płatać figle w postaci "przeciekania",że tak to określę-a też się nałykałam i
      nawdychałam różnych specyfików i nic przez kilka lat mi nie pomagało. Żałuję
      tylko,że się tak późno o jego właściwościach dowiedziałam. Na forum było też
      mnóstwo postów o dziewczyn polecających puder propolisowy do twarzy,że świetnie
      trądzik i wypryski likwiduję tylko wspominały coś żeby nie kupować tego który
      zawiera jakiś rodzaj mąki domieszany-tego jeszcze nie próbowałam, ale jakby
      zaszła potrzeba to pewnie po poprzednich doświadczeniach kupiłabym bez
      zastanowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka