pyziakor 28.08.03, 18:51 Cześć!!! Mam cienkie kruche włosy, w dodatku od czsu do czsu pojawia się łupierz tłusty i swędzenie.kto zna sposób aby znów odzyskały blask i siłę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tangerines Re: JAK WZMOCNIĆ WŁOSY? IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.08.03, 21:41 Mam podobne włosy. Zdecydowanie najlepszy jest preparat Silica, wypróbowałam ich dużo i ten przynosi efekty. Jest też ekonomiczny 100 tabl. kosztuje ok 25 zł i zażywamy 1 tab. dziennie, a nie tak jak w przypadku innych kilka dziennie. Przy okazji poprawiły się też paznokcie. Co do reszty to mogę Ci polecić odżywkę Ziaja - proteiny ryżowe.. albo mięta...zobacz która Ci bardziej pasuje. www.ziaja.pl/pl/index.html?f=15 Odżywkę wcieram głównie w końcówki podsuszonych włosów. Co do szamponów to mnie najbardziej pasuje seria Herbal Care Avonu oraz Sunsilk do przetłuszczających włosów. Przeciwłupieżowe to Nizoral - trzeba stosować bez przerwy jakieś 2-4 tygodnie lub przeciwłupieżowy ze wspomnianej linii Herbal Care. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: JAK WZMOCNIĆ WŁOSY? 29.08.03, 08:14 Kuracja wymaga trochę wysiłku ale warto. Codzinnie przez tydzień na 1 godz. przed myciem włosów wcierać w skórę głowy świeży sok cytrynowy. Potem zawinąc włosy w ręcznik. Po godzinie (lub 30 minutach - zależy ile mamy czasu) umyć włosy. Pomaga na przetłuszające się włosy i na łupiez Metoda druga - wymaga więcej pracy, ale rezultat jest lepszy. Wycisnąć sok z czarnej rzepy (ja to robię za pomocą sokowirówki), wetrzeć w skórę głowy (piecze mocno), zawinąc ręcznikiem i po godzinie umyć włosy. Oczywiście zabieg trzeba powtarzać 2 razy w tygodniu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś