noskaszel 10.04.08, 19:20 cz w czasie terapi antybiotykiem na zapalenie oskrzeli u dziecka można podawać witamine c. Słyszałam ,ze z antybiotykiem nie podaje się witamin.Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zimna_suka Re: witamina c 10.04.08, 21:35 Oczywiście ze masz racje i się nie podaje , ona osłabia ich działanie tak jak i soki pomarańczowe i tym podobne , podawaj mnustwo jogurtów no i probiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: witamina c 10.04.08, 21:47 "mnóstwo":) Widziałam Cię już na jakimś forum, ale nie wiem, gdzie A co do jogurtów, to właśnie one osłabiają działanie antybiotyku. Dwie godziny odstępu czasowego co najmniej! Odpowiedz Link Zgłoś
zimna_suka Re: witamina c 11.04.08, 08:43 Mnustwo nie oznacza że od raz 10 sztuk:D Ale tak masz rację probiotyki daje się w odstepie czasowym a nie razem z antybiotykiem. Co do wit C spytaj sobie lekarza to sama się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
8-kalina Re: witamina c 10.04.08, 21:55 hmm a to ciekawe:P ostatnio czytając sobie magazyn13 znalazłam wątek właśnie o witaminkach i co się dowiedziałam? że np. zielone warzywa i owoce, dodają energii, wzmacniają wzrok, a np czerwone zapewniają piękne zdrowe włosy, paznokcie i co najważniejsze dbają o serce:P Odpowiedz Link Zgłoś
mama200 Re: witamina c 10.04.08, 22:13 przy antybiotykach nie powinno sie podawac witaminy c. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re:Trucizna 11.04.08, 10:08 Przy chorobach płuc Witamina C jest TRUCIZNĄ.Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
posrednik8 Re:Trucizna 13.04.08, 09:52 Sztuczna wit. C zakwasza organizm. A witaminy i preparaty wzmacniające najlepiej podawać już po kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa5 Re: witamina c 11.04.08, 11:51 Podczas terapii antybiotykowej nie powinno się jeść świeżych owoców,pić mleka i jogórtów,śmietany,serów. Odpowiedz Link Zgłoś