Dodaj do ulubionych

Meridia i Xenical - kto brał ?

IP: 212.33.67.* 23.09.03, 12:06
Czy ktos ma doswiadczenia w przyjmowaniu tych lekow na odchudzanie(meridia i
xenical) i czy byly jakies rezultaty.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdalenka Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 13:20
      Meridia jest super. Przynajmniej na mnie działa świetnie. Xenical za to w ogóle.
      • moonray Re: Meridia i Xenical - kto brał ? 24.09.03, 09:37
        Ja brałam tylko meridię, przez 3 miesiace. Efekt w odchudzaniu znakomity, ale
        wiele osob ostrzegalo mnie przed tym lekiem i jego efektami ubocznymi. Pól roku
        po odstawieniu meridii zachorowalam niespodziewanie na nerki, oczywiscie nie
        wiem czy ma to zwiazek z meridia, jednak radzialbym zachowac ostroznosc w
        przyjmowaniu meridii. Chyba jedak lepsza by byla tradycyjna dietka, no i
        napewno wyjdzie taniej, bo zdaje sie ze meridia jest bardzo droga.
    • Gość: Iza Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: 194.181.200.* 24.09.03, 11:32
      Obydwa leki są zalecane przy OTYŁOŚCI! Jeżeli chcesz zrzucić nadwagę to lepsze
      będą poprostu dieta i sport. Co jakiś czas pojawiają się na rynku 'cudowne'
      leki odchudzające, a po 2-3 latach okazuje się że ich stosowanie ma poważne
      efekty uboczne. O Xenicalu wiem tyle że powoduje on minimalne wchłanianie
      tłuszczu do organizmu. Jego stosowanie u ludzi otyłych poza ww. skutkiem ma
      przyzwyczaić do zmiany zwyczajów żywieniowych. Tak więc jeżeli twoja dieta i
      tak jest uboga w tłuszcz to chyba nie ma sensu go kupować?
      pozdrawiam
      Iza
      • szaser Re: Meridia i Xenical - kto brał ? 26.09.03, 07:27
        Ani jedno, ani drugie na mnie kompletnie nie działało. Brałem je pod kontrolą
        lekarza przez prawie rok.
        • Gość: eliszka29 Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 12:51
          biorę właśnie meridię, wprawdzie schudłam po niej kilka kg ale nie
          polecam.Szkoda organizmu, ja biorę bo zadne diety na mnie nie działają (mam
          zaburzoną gospodarkę hormonalną. Biorę ostatnie kilka tabletek i nigdy więcej
          nie będę brać tego świństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka