Gość: Beer IP: 212.33.67.* 23.09.03, 12:06 Czy ktos ma doswiadczenia w przyjmowaniu tych lekow na odchudzanie(meridia i xenical) i czy byly jakies rezultaty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magdalenka Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 13:20 Meridia jest super. Przynajmniej na mnie działa świetnie. Xenical za to w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
moonray Re: Meridia i Xenical - kto brał ? 24.09.03, 09:37 Ja brałam tylko meridię, przez 3 miesiace. Efekt w odchudzaniu znakomity, ale wiele osob ostrzegalo mnie przed tym lekiem i jego efektami ubocznymi. Pól roku po odstawieniu meridii zachorowalam niespodziewanie na nerki, oczywiscie nie wiem czy ma to zwiazek z meridia, jednak radzialbym zachowac ostroznosc w przyjmowaniu meridii. Chyba jedak lepsza by byla tradycyjna dietka, no i napewno wyjdzie taniej, bo zdaje sie ze meridia jest bardzo droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: 194.181.200.* 24.09.03, 11:32 Obydwa leki są zalecane przy OTYŁOŚCI! Jeżeli chcesz zrzucić nadwagę to lepsze będą poprostu dieta i sport. Co jakiś czas pojawiają się na rynku 'cudowne' leki odchudzające, a po 2-3 latach okazuje się że ich stosowanie ma poważne efekty uboczne. O Xenicalu wiem tyle że powoduje on minimalne wchłanianie tłuszczu do organizmu. Jego stosowanie u ludzi otyłych poza ww. skutkiem ma przyzwyczaić do zmiany zwyczajów żywieniowych. Tak więc jeżeli twoja dieta i tak jest uboga w tłuszcz to chyba nie ma sensu go kupować? pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Meridia i Xenical - kto brał ? 26.09.03, 07:27 Ani jedno, ani drugie na mnie kompletnie nie działało. Brałem je pod kontrolą lekarza przez prawie rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliszka29 Re: Meridia i Xenical - kto brał ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 12:51 biorę właśnie meridię, wprawdzie schudłam po niej kilka kg ale nie polecam.Szkoda organizmu, ja biorę bo zadne diety na mnie nie działają (mam zaburzoną gospodarkę hormonalną. Biorę ostatnie kilka tabletek i nigdy więcej nie będę brać tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś