rozanar 14.07.08, 09:08 Witam. Mam pytanie, jak to jest, czy po przejściu tylko jednorazowego ataku EPI można już mówić że osoba taka jest chora na padaczkę? Napad miał miejsce u osoby z wysoką gorączką i przed komputerem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajkowa Re: padaczka 14.07.08, 12:59 mój brat miał kilka lat temu jednorazowy atak padaczki, petit mal,związane to było z nadmierną kumulacją emocji, lekarze potwierdzali, że w życiu zdarzają się epizody i mogą się nigdy nie powtórzyć, należy wykonać np eeg głowy dla potwierdzenia bądź zaprzeczenia Odpowiedz Link Zgłoś
rozanar Re: padaczka 14.07.08, 14:39 Napad był grand mal. Tomografia wykazała uogólnione zaniki korowo - podkorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
awahandziuk Re: padaczka 15.07.08, 23:13 Może to tylko incydent, ale radzę iść do lekarza neurologa i zrobic badania.Nie lekceważ sprawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agni1980 Re: padaczka 21.07.08, 08:27 tak, ja miałam w listopadzie taki atak. chodziłam po róznych lekarzach i czesc z nich mówiła ze tzreba właczyc lek na padaczke a inni ze nie trzeba. Tydzień temu miałam robione badanie EEG ze swiatłami , któe miało rozstrzygnac czy to padaczka i okazało sie ze nie reaguje na te swiatła. Tak wiec jak to jeden lekarz mi powiedział " jedna jaskółka wiosny nieczyni" czyli jeden atak nie musi oznaczac choroby pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś