ija001 14.09.08, 15:35 Witam. Mam problem z nadwyrężonymi ścięgnami. Co mogę zrobić żeby złagodzić ból i przywrócić sobie pełna sprawność? Ostatnio dołączyły się do nich także bóle stawów:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kradam Re: naciągnięte ścięgna 14.09.08, 21:14 Na początek iść do lekarza rodzinnego. No chyba, że jak to się zdarza we wrześniu postanowiło się coś zrobić ze sobą. No i zapisało się jednocześnie na aerobic, siłownie i coś jeszcze. Wtedy należy z tego zrezygnować zastępując to np. basenem max 2-3 x w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ija001 Re: naciągnięte ścięgna 15.09.08, 15:09 no właśnie na basenie się nadwyrężyłam:( Fastum nie bardzo mi pomaga, gorąca kąpiel na chwile. Post napisany z nadzieją, że ktoś bardziej dośwaidczony sportowo ma swoje sposoby;) Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: naciągnięte ścięgna 15.09.08, 15:17 Hmm, na basenie to jest to pewne osiągnięcie. Opóźniona bolesność mięśni ma prawo trwać do 7 dni. Nie ma na to żadnej permanentnej rady post factum. Ja stosuję stretching, ale pomaga tylko na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
ija001 Re: naciągnięte ścięgna 15.09.08, 17:54 Prawda, też próbowałam. Czy dalsze pływanie może nieść za sobą konsekwencje? (pomijając ból;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: naciągnięte ścięgna 15.09.08, 19:37 Raczej nie, niektórzy nawet przełamują to na siłowni. O ile to jest to, co myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
ija001 Re: naciągnięte ścięgna 15.09.08, 20:59 Ok, dziękuję za pomoc i rady! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś